Σούπερ μάρκετ: Ανοιξε τo πρώτο Grand Μασούτης στην Αθήνα

Σούπερ μάρκετ: Ανοιξε τo πρώτο Grand Μασούτης στην Αθήνα

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στη Γλυφάδα, ενώ στα σχέδια της αλυσίδας είναι η ανάπτυξη ακόμη δύο υπεραγορών στην Αθήνα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε χρόνια μετά την κάθοδό της στην Αθήνα, η αλυσίδα «Μασούτης» λειτουργεί από χθες το πρώτο της υπερμάρκετ στην πρωτεύουσα, κίνηση με την οποία φιλοδοξεί να επιτύχει την αύξηση των μεριδίων της στη δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, αυτή αγορά. Στόχος είναι σε ένα χρόνο από τώρα να έχει λειτουργήσει το δεύτερο υπερμάρκετ της στην Αττική, στις Τρεις Γέφυρες, με το επενδυτικό πλάνο να προβλέπει σε επόμενη φάση δύο ακόμη μεγάλα καταστήματα στην Αθήνα. Στο στόχαστρο της «Μασούτης» είναι και η αγορά της Πελοποννήσου, όπου μέχρι στιγμής έχει πολύ μικρή παρουσία, με τη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα να σχεδιάζει την ανάπτυξη 15 καταστημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες, στο περιθώριο των εγκαινίων του Grand Μασούτης στη Γλυφάδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μασούτης» Γιάννης Μασούτης και ο γενικός διευθυντής της αλυσίδας Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, το 2024 προβλέπονται συνολικές επενδύσεις 20-22 εκατ. ευρώ, βασικό κομμάτι των οποίων θα είναι το άνοιγμα 10-12 καταστημάτων. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η επένδυση στις Τρεις Γέφυρες. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω επένδυση προβλέπει τη δημιουργία υπερμάρκετ έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., κατάστημα που θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2024, και την ανέγερση στο ίδιο οικόπεδο δύο εννιαώροφων πολυκατοικιών με 110 διαμερίσματα συνολικά. Ο προϋπολογισμός τής εν λόγω επένδυσης υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Σε μια προσπάθεια να «διεισδύσει» περισσότερο στα αθηναϊκά νοικοκυριά, η «Μασούτης» σχεδιάζει τη δημιουργία δύο ακόμη υπερμάρκετ στην πρωτεύουσα, εκ των οποίων ένα θα βρίσκεται στα βόρεια προάστια και ένα στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος της «Μασούτης» στην Αθήνα έγινε το 2018 με την εξαγορά της αλυσίδας «Προμηθευτική», η οποία όμως διέθετε δίκτυο καταστημάτων μόνο μικρού και μεσαίου μεγέθους. Κάτι που σαφώς περιορίζει τις δυνατότητες αύξησης του τζίρου και των μεριδίων αγοράς, δεδομένου μάλιστα ότι λόγω της πανδημίας αρχικά και στη συνέχεια λόγω πληθωριστικής κρίσης (στα υπερμάρκετ υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα πραγματοποίησης προσφορών) τα υπερμάρκετ έχουν βρει την αίγλη που έχασαν ελαφρώς στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Με το νέο κατάστημα στη Γλυφάδα ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων «Μασούτης» στην Αττική φτάνει τα 58, ενώ διαθέτει και ένα dark store για την εξυπηρέτηση των παραγγελιών που γίνονται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Το νέο κατάστημα στη Γλυφάδα, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, έχει επιφάνεια 2.000 τ.μ., 200 θέσεις στάθμευσης και απασχολεί περί τα 90 άτομα. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

Η άλλη μεγάλη αγορά η οποία ενδιαφέρει τη «Μασούτης» λόγω των υψηλών εισοδημάτων και της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης είναι αυτή της Πελοποννήσου. Σήμερα η αλυσίδα διαθέτει μόλις τρία καταστήματα στην Πελοπόννησο, όλα στον Νομό Αχαΐας, και σε δέκα ημέρες αναμένεται να εγκαινιαστεί ένα ακόμη στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα Ψηλά Αλώνια. Αν και το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για εξαγορά τοπικής αλυσίδας, κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη. Σύμφωνα δε με τον κ. Γεροστεργιούδη, δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση διαπραγματεύσεις με αλυσίδες. Ετσι, όπως επισήμανε ο κ. Μασούτης, η επέκταση στην Πελοπόννησο σχεδιάζεται να γίνει με οργανική ανάπτυξη που περιλαμβάνει τη δημιουργία μεσοπρόθεσμα περίπου 15 καταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή