Στο νερό επενδύουν Θεοδωρόπουλος, Ταμβακάκης και Καραμούζης

Στο νερό επενδύουν Θεοδωρόπουλος, Ταμβακάκης και Καραμούζης

Αποκτούν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», γνωστής από τα σήματα εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» και «Διός»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού εισέρχεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος καθώς μαζί με τους πρώην τραπεζίτες Απόστολο Ταμβακάκη και Νίκο Καραμούζη αποκτούν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», γνωστής από τα σήματα νερού «Σέλι» και «Διός». Αν και δεν έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις, η συμφωνία, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής», έχει ήδη κλειστεί. Την Τετάρτη, άλλωστε, συστάθηκε η Water Invest, η εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.». Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και οι τρεις επιχειρηματίες έχουν παρουσία στις δύο άλλες βασικές κατηγορίες του κλάδου των μη αλκοολούχων ποτών και δη τους χυμούς, αφού οι κ. Θεοδωρόπουλος και Ταμβακάκης εξαγόρασαν πέρυσι τη βιομηχανία «Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε.», ενώ ο κ. Καραμούζης απέκτησε τον περασμένο Ιούνιο τη βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ.

Η εταιρεία «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.» δημιουργήθηκε το 1992 με την ανέγερση του αρχικού εργοστασίου εμφιάλωσης (600 τ.μ.) στη Σπηλιά Κοζάνης και αργότερα εμπορίας του φυσικού μεταλλικού νερού «Σέλι». Σήμερα, το εργοστάσιο έχει επιφάνεια 1.600 τ.μ., ενώ υπάρχει και αποθήκη 1.000 τ.μ. Το 2012, η εταιρεία εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού «Διός», στο Δίον Ολύμπου, σε ιδιόκτητη έκταση 15.000 τ.μ., ενώ τον Μάρτιο του 2019 προχώρησε σε επένδυση ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας νέα γραμμή παραγωγής, επεκτείνοντας τους αποθηκευτικούς χώρους κατά 3.000 τ.μ. και εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το 2022, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 16,72 εκατ. ευρώ και EBITDA 2,11 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστεί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, η Water Invest, είναι εταιρεία συμμετοχών (holding) και σύμφωνα με την ανακοίνωση σύστασης που έχει γίνει στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο έχει μετόχους κατά 56,5% το fund SMERC του Ν. Καραμούζη και κατά 43,5% το fund EOS Capital Partners του Απ. Ταμβακάκη.

Αν και ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος δεν εμφανίζεται ως μέτοχος της Water Invest, στη διοίκηση αυτής συμμετέχει η κ. Μαρία Γεώργαλου, στενή συνεργάτις του επιχειρηματία και αντιπρόεδρος του νέου ομίλου που έχει δημιουργήσει, της Bespoke SGA Holdings, ενώ απόλυτα αξιόπιστες πηγές επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του στη νέα αυτή επένδυση. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας είναι 12,38 εκατ. ευρώ.

Μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez, η επένδυση στο νερό έρχεται να προστεθεί στην απόκτηση από τον κ. Θεοδωρόπουλο του 100% της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας», στην εξαγορά των εταιρειών Εδεσμα και Αμβροσία, που πλέον έχουν συγχωνευθεί με τη «Νίκας», στην απόκτηση της «Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε.», του 60% της ΙΟΝ, του 21,6% της ΜΕΒΓΑΛ. Ο ίδιος επίσης είναι συνιδρυτής και μέτοχος της εταιρείας υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας Wonderplant.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή