Ομιλος Λάμψα: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2023

Ομιλος Λάμψα: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2023

Ολοκληρώνεται η συμφωνία απόκτησης του 33,9% της Regency

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δυνατότητα των εμβληματικών ξενοδοχείων που ελέγχει στο κέντρο της πρωτεύουσας αποδίδει ο εισηγμένος ξενοδοχειακός όμιλος Λάμψα την αύξηση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας του κατά τη χρήση του 2023. Σύμφωνα με κύκλους του ομίλου, οι πωλήσεις φέτος θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 114,5 εκατ. έναντι 109 εκατ. το 2022 με τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) να ανεβαίνουν στα 35 εκατ. από 32 εκατ. πέρυσι. Ο όμιλος περιμένει περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5% περίπου το 2024, με την πρώτη του εκτίμηση για τα λειτουργικά κέρδη της επόμενης χρονιάς να κινείται στην περιοχή των 37 εκατ.

«Καθοριστικός παράγοντας στη μεγέθυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων κατά τη φετινή χρήση ήταν η αύξηση της μέσης τιμής δωματίων και όχι τόσο οι πληρότητες», αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. που είναι η ιδιοκτήτρια των δύο ιστορικών ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ελέγχει πλέον και το γειτονικό Athens Capital. Η διοίκηση του ομίλου σημειώνει πως το προσωπικό του που ανέρχεται στους 1.400 εργαζομένους συνέβαλε σημαντικά όπως άλλωστε και διαχρονικά στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι του ομίλου έχουν λάβει αύξηση μεγαλύτερη του πληθωρισμού αλλά και επιπλέον μπόνους 1.000 ευρώ.

Οσον αφορά την κυοφορούμενη συμφωνία απόκτησης του πακέτου μετοχών της Regency, έγινε γνωστό πως η σχετική συμφωνία προχωράει και αυτό το διάστημα οριστικοποιούνται οι επιμέρους όροι της. Η Λάμψα εξαγοράζει το ποσοστό των τραπεζών (33,9%) στη Regency έναντι 9 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνει τραπεζικές υποχρεώσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ. Στο σχήμα εξαγοράς του ποσοστού των τραπεζών, πέραν της οικογένειας Θανάση Λασκαρίδη, συζητείται η συμμετοχή σε μικρό ποσοστό (το 25% του 33,9% των τραπεζών) και της οικογένειας Κόκκαλη, μέσω εταιρείας συμφερόντων της.

Ο κύκλος εργασιών της Regency κατά την τρέχουσα χρήση εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 80 εκατ. στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ 60 και 62 εκατ. για το καζίνο Πάρνηθας. Για το 2024 προβλέπεται αύξηση της τάξης του 5% για Θεσσαλονίκη και του 15% για την Πάρνηθα. Η κερδοφορία της παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2019, που είναι και το πιο συγκρίσιμο έτος, λόγω πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή