Ρύθμιση για τις προσφορές και μέτρα για το βρεφικό γάλα

Ρύθμιση για τις προσφορές και μέτρα για το βρεφικό γάλα

Μέτρα για τις προσφορές και πιθανόν και για το βρεφικό γάλα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για τις προσφορές και πιθανόν και για το βρεφικό γάλα αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση σήμερα. Στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα προβεί στην εξειδίκευση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ρύθμιση για τις προωθητικές ενέργειες, η οποία θα κινείται σε δύο βασικούς άξονες:

Πρώτον, μείωση του ποσού που δίνουν οι προμηθευτές για προσφορές μέσω πιστωτικών σημειωμάτων, το οποίο θα κυμαίνεται περίπου στο 30%-35%. Ετσι, εάν για παράδειγμα σήμερα ένας προμηθευτής περνάει σήμερα μέσω πιστωτικών σημειωμάτων εκπτώσεις που ανέρχονται στο 35% της αξίας, θα μπορεί, με βάση τη νέα ρύθμιση, να παρέχει εκπτώσεις μέσω πιστωτικών σημειωμάτων μέχρι το πλαφόν που θα οριστεί (10%-15%) και το υπόλοιπο (20% -25%) θα υποχρεούται να το περνάει ως μόνιμη μείωση τιμής στο τιμολόγιο πώλησης προς τον λιανέμπορο.

Δεύτερον, ένα προϊόν που έχει ανατιμηθεί, δεν θα επιτρέπεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τίθεται σε καθεστώς προωθητικής ενέργειας.

Τα μέτρα για τις προσφορές θα αφορούν –σε πρώτη φάση τουλάχιστον– απορρυπαντικά, καθαριστικά, καλλυντικά, είδη ατομικής υγιεινής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» θα περιληφθούν τελικά και οι βρεφικές πάνες, οι οποίες αρχικά ήταν εκτός της σχετικής συζήτησης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, επίσης, οι ανακοινώσεις που θα έχουν στόχο τη μείωση στην τιμή του βρεφικού γάλακτος.

Το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων για την ακρίβεια, μετά τη δημοσιοποίηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την προηγούμενη εβδομάδα έρευνας σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τα προϊόντα της κατηγορίας που παράγουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή