Prodea: Επενδύσεις 150 εκατ. στην Κύπρο

Prodea: Επενδύσεις 150 εκατ. στην Κύπρο

Αναπτύσσει τρεις πύργους πολυτελών κατοικιών και έναν γραφείων – Πωλήθηκε και το υπόλοιπο 50% του τουριστικού συγκροτήματος Aphrodite Hills

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάπτυξη τριών πύργων πολυτελών κατοικιών και ενός πύργου γραφείων σε Λεμεσό και Λευκωσία στην Κύπρο προχωράει αυτήν την περίοδο η Prodea Investments, μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», της εταιρείας MHV (Mediterranean Hospitality Venture). Πρόκειται για επενδύσεις που εκτιμάται ότι θα κινηθούν πέριξ των 150 εκατ. ευρώ, καθώς προβλέπουν τη δημιουργία οικιστικών έργων συνολικής επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., όπως επίσης γραφειακών χώρων περίπου 15.000 τ.μ.

Στη Λευκωσία κατασκευάζονται ήδη δύο πύργοι, ένας με χρήση οικιστική και ένας με χρήση γραφείων, επιφάνειας που αναμένεται να κινηθεί πέριξ των 15.000 τ.μ. και 10.000 τ.μ., αντιστοίχως. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του συγκροτήματος The Landmark Nicosia (το πρώην Hilton της Λευκωσίας), το οποίο είχε αποκτηθεί πριν από μερικά χρόνια αντί ποσού 55 εκατ. ευρώ. Παράλληλα με τα έργα ανάπτυξης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2026, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η ανακαίνιση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου. Το συνολικό ύψος της επένδυσης στο The Landmark Nicosia υπολογίζεται ότι θα κινηθεί μεταξύ 90 και 100 εκατ. ευρώ.

Αντιστοίχως στη Λεμεσό η MHV εστιάζει στην επέκταση του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών Parklane, το οποίο αποκτήθηκε προ διετίας αντί ποσού που εκτιμάται ότι προσέγγισε τα 140 εκατ. ευρώ. Το Parklane έχει αναπτυχθεί σε μια παραθαλάσσια έκταση 100 στρεμμάτων και αποτελείται από 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες, καθώς και 18 πολυτελείς βίλες. Το θέρετρο διαθέτει επίσης πέντε εστιατόρια, δύο μπαρ, 11 αίθουσες συσκέψεων, γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις, αλλά και γυμναστήριο, το κορυφαίο Kalloni Spa, συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., και ένα χώρο για παιδιά επίσης 3.000 τ.μ.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι πωλήσεις των κατοικιών και η MHV σχεδιάζει την ανάπτυξη δύο νέων οικιστικών πύργων, συνολικής επιφάνειας 15.000-20.000 τ.μ., ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο σε έναν εκ των δύο να προστεθεί και ξενοδοχειακή χρήση, πέραν των κατοικιών. Επίσης, προχωράει και η διαμόρφωση ενός μικρού εμπορικού «πόλου» (κατά τα πρότυπα του Nammos στη Μύκονο), όπου θα φιλοξενούνται πολυτελείς φίρμες. Σήμερα λειτουργούν 4-5 τέτοια καταστήματα και εκτιμάται ότι θα προστεθούν άλλα 10 περίπου (ανάλογα με τη ζήτηση και τη διαθέσιμη επιφάνεια).

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, η MHV προχώρησε στην πλήρη αποεπένδυση από το τουριστικό συγκρότημα Aphrodite Hills (ξενοδοχείο και κάποιες κατοικίες) που βρίσκεται στην Πάφο. Αγοραστής ήταν η εταιρεία WRA Consultants, συμφερόντων της οικογενείας Νικολαΐδη από την Κύπρο, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού. Συγκεκριμένα, πωλήθηκε το υπόλοιπο 50% που είχε παραμείνει στην κατοχή της MHV, μετά την προγενέστερη μεταβίβαση του 50% του Aphrodite Hills στην ίδια οικογένεια. Η πώληση του 100% του συγκεκριμένου συγκροτήματος εντάσσεται στη στρατηγική της MHV να εστιάζει σε αναπτύξεις και ακίνητα υψηλής πολυτέλειας, που θα μπορούν να απευθύνονται και στο αντίστοιχο κοινό. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν ήταν αυτής της κατηγορίας κι έτσι αποφασίστηκε η πώλησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT