Μισθός 281 εκατ. δολαρίων και αντιδράσεις για την πιο ακριβοπληρωμένη CEO

Μισθός 281 εκατ. δολαρίων και αντιδράσεις για την πιο ακριβοπληρωμένη CEO

Αντιδράσεις για το ύψος των αποδοχών της πιο ακριβοπληρωμένης γυναίκας στη Βρετανία από την εταιρεία που πέρυσι κατέγραψε ζημίες

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Στα 281 εκατ. δολάρια έφτασε η αμοιβή της Ντενίζ Κόουτς, της ιδρύτριας και CEO της στοιχηματικής εταιρείας Bet365, για την περασμένη οικονομική χρήση. Πρόκειται για την πιο καλοπληρωμένη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες διεθνώς, όμως το ύψος της αμοιβής της προκαλεί αντιδράσεις, ειδικά καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει μία κρίση κόστους ζωής.

Η Κόουτς, που είναι και μέτοχος πλειοψηφίας της Bet365, έλαβε και τουλάχιστον το 50% από το μέρισμα συνολικού ύψους 127 εκατ. δολαρίων που διένειμε η εταιρεία, πέραν του μισθού των 281 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τα στοιχεία της εισηγμένης.

Ο μισθός της αυξήθηκε κατά 10 εκατ. δολάρια σε σχέση με την περασμένη χρονιά, παρότι η Bet365 είχε ζημίες προ φόρων 77 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία αποδίδει τις ζημίες αυτές σε μία «σημαντική αύξηση στο κόστος, που σχετίζεται με την είσοδο σε νέες αγορές».

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της αμοιβής της προκαλεί αντιδράσεις. «Οι άνθρωποι αξίζουν να ανταμείβονται για την καινοτομία και την επιτυχία, αλλά υπάρχει το ζήτημα του τι είναι συνετό και ανάλογο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Λουκ Χίλντγιαρντ της οργάνωσης High Pay Centre.

«Κανείς δεν γίνεται πολυδισεκατομμυριούχος αποκομμένος από την ευρύτερη κοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση, ο πλούτος εξαρτάται από τα χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες όσων τζογάρουν, τις προσπάθειες χιλιάδων εργαζομένων και ευρύτερων παραγόντων, όπως η ύπαρξη διαθέσιμου εισοδήματος, ενός ασφαλούς και αξιόπιστου δικτύου Ιντερνετ ή των υποδομών που απαιτούνται για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων».

«Τελικά, η ευημερία της Βρετανίας εξαρτάται από το πώς μοιράζεται ο πλούτος που παράγεται στην οικονομία μας. Το να ρίχνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες πάνω σε περιουσίες δισεκατομμυριούχων κάθε χρόνο δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ανεβάσουμε το επίπεδο ζωής και υπερτονίζει τη συνεισφορά των υπερ-πλούσιων», καταλήγει.

Βάσει των τελευταίων λογιστικών καταστάσεων της Bet365, η εταιρεία κατέβαλε 127 εκατ. δολάρια στο Denise Coates Foundation, ένα ίδρυμα που στηρίζει φιλανθρωπικές δραστηριότητες στη Βρετανία και αλλού.

Επίσης, η οικογένεια Κόουτς είναι, σύμφωνα με τους Sunday Times, ο δεύτερος μεγαλύτερος φορολογούμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023, καθώς πλήρωσε 585 εκατ. δολάρια στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με το Forbes, η Κόουτς διαθέτει περιουσία 7 δισ. δολαρίων. Η 56χρονη σήμερα επιχειρηματίας αγόρασε το domain Bet365.com το 2000 και άνοιξε το σάιτ της το 2001.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 7.500 άτομα σε όλο τον κόσμο και έχει πάνω από 90 εκατ. πελάτες τον χρόνο.

Η Bet365 Group Limited έχει επίσης στην κατοχή της τη Stoke City Football Club, μια ομάδα ποδοσφαίρου της Β΄ Κατηγορίας στην Αγγλία, που πέρυσι εμφάνισε ζημίες προ φόρων 15,8 εκατ. δολαρίων.

Η επιτυχία της εταιρείας της Κόουτς συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον των Βρετανών για τον τζόγο, καθώς το 44% των ενηλίκων στη χώρα συμμετείχε σε κάποια σχετική δραστηριότητα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, για το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT