Η εύπορη τάξη της Ινδίας αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια

Η εύπορη τάξη της Ινδίας αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια

Οι ινδικές εταιρείες που πωλούν προϊόντα υψηλής ποιότητας θα ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές που στοχεύουν σε μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών, καθώς η εύπορη τάξη της χώρας αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν στα 100 εκατ. άτομα μέσα σε τρία χρόνια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ινδικές εταιρείες που πωλούν προϊόντα υψηλής ποιότητας θα ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές που στοχεύουν σε μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών, καθώς η εύπορη τάξη της χώρας αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν στα 100 εκατ. άτομα μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc.

Η ισχυρή οικονομική άνοδος, η σταθερή νομισματική πολιτική και η υψηλή πιστωτική ανάπτυξη αύξησαν την αγοραστική δύναμη των Ινδών την τελευταία δεκαετία. Πρόκειται για έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει το 4,1% του πληθυσμού της Ινδίας, σύμφωνα με την έκθεση της Goldman Sachs, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναμένεται να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη έως το 2027, με βάση τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τη χώρα να βλέπει αυξανόμενη καταναλωτική δύναμη στη μεσαία τάξη της, ωφελώντας εταιρείες με γνωστά brands που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ψυχαγωγίας, των κοσμημάτων, της εστίασης και της υγειονομικής περίθαλψης.

«Υπήρξε μια σημαντική αύξηση στην αξία των χρηματοοικονομικών και φυσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ινδία τα τελευταία τρία χρόνια, γεγονός που οδηγεί σε αυξανόμενο πλούτο», σύμφωνα με την έκθεση. Αν και ο χρυσός και τα ακίνητα εξακολουθούν να θεωρούνται σημαντικές επενδύσεις, σημειώθηκε δραστική αλλαγή στα νοικοκυριά που επενδύουν σε μετοχές τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε η τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι περισσότερες από 960 εκατ. χρεωστικές κάρτες έχουν εκδοθεί στην Ινδία και 93 εκατ. άτομα έχουν συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο η Goldman Sachs αναφέρει ότι μόνο 30 εκατ. Ινδοί μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα όχημα, σε μια χώρα όπου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι λιγότερο από 3.000 δολάρια ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή