Σαμ Αλτμαν: Η συμβουλή για την επιτυχία που δίνει ο άνθρωπος για τον οποίο όλοι μιλούν

Σαμ Αλτμαν: Η συμβουλή για την επιτυχία που δίνει ο άνθρωπος για τον οποίο όλοι μιλούν

«Με το να είσαι ξεκάθαρος για το τι θέλεις να κάνεις και να ζητάς από τους ανθρώπους αυτό που θέλεις, μπορείς να πετύχεις αναπάντεχα πολλά»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σαμ Αλτμαν, CEO της OpenAI, είναι ίσως η πιο προβεβλημένη προσωπικότητα στον χώρο των επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή. Ο άνθρωπος που πυροδότησε την αλματώδη ανάπτυξη της βιομηχανίας τεχνητής νοημοσύνης, με την κυκλοφορία του ChatGPT, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε ένα δραματικό σίριαλ όταν το δ.σ. της OpenAI τον έδιωξε από την εταιρεία, απλά για να επιστρέψει όταν σχεδόν όλοι οι υπάλληλοί της απείλησαν να φύγουν μαζί του.

Μιλώντας πρόσφατα στο podcast του Μπιλ Γκέιτς, ο Αλτμαν αποκάλυψε τη συμβουλή που δίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

«Με το να είσαι ξεκάθαρος για το τι θέλεις να κάνεις και να ζητάς από τους ανθρώπους αυτό που θέλεις μπορείς να πετύχεις αναπάντεχα πολλά», εξήγησε, σύμφωνα με το CNBC.

Είτε πρόκειται για μία προαγωγή, είτε για μία χάρη από έναν φίλο, πολλοί άνθρωποι διστάζουν να ζητήσουν ευθέως αυτό που θέλουν.

Και αυτό γιατί φοβούνται να ακούσουν ένα «όχι» και να βρεθούν αντιμέτωποι με μια απογοήτευση.

Όμως, ο Αλτμαν εξηγεί πως όταν κανείς αφήνει τον φόβο του για την απόρριψη να σταθεί εμπόδιο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του, το αποτέλεσμα είναι σπάνια ευνοϊκό για αυτόν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT