Γιατί δεν συμφέρουν πάντα οι προσφορές «1+1»

Γιατί δεν συμφέρουν πάντα οι προσφορές «1+1»

Με τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ανά μεζούρα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων εμφανίζεται η Ελλάδα στο «Καλάθι της Καθημερινής», με την τιμή μάλιστα να παραμένει αμετάβλητη, σε 0,27 ευρώ

γιατί-δεν-συμφέρουν-πάντα-οι-προσφορέ-562853293

Με τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ανά μεζούρα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων εμφανίζεται η Ελλάδα στο «Καλάθι της Καθημερινής», με την τιμή μάλιστα να παραμένει αμετάβλητη, σε 0,27 ευρώ. Αυτή είναι, όμως, η μισή αλήθεια. Κατ’ αρχάς, η τιμή αυτή είναι ύστερα από προσφορά. Στη Γερμανία, όπου η τιμή ανά μεζούρα είναι 0,28 ευρώ, δεν πρόκειται για προσφορά.

Από την έρευνα αυτής της εβδομάδας προέκυψε ότι εάν ένας καταναλωτής στην Ελλάδα θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο απορρυπαντικό και τον συγκεκριμένο κωδικό στη συσκευασία των 23 δόσεων-μεζουρών, μόνο σε μία από τις τέσσερις αλυσίδες θα πληρώσει τιμή κοντά στα 6,25 ευρώ, τιμή που είναι ύστερα από έκπτωση 50%. Σε όλες τις άλλες θα πληρώσει περί τα 12,50 ευρώ, διότι θα βρει τον συγκεκριμένο κωδικό μόνο σε προσφορά τύπου «1+1 δώρο».

Εύλογα θα πει κάποιος ότι με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής έχει αγοράσει ποσότητα 46 μεζουρών του ίδιου προϊόντος και επομένως το αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας το ίδιο. Είναι; Οχι απολύτως, διότι, πρώτον, έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όσα πιθανόν είχε προϋπολογίσει. Δεύτερον, μπορεί σε μερικές εβδομάδες να έχει μειωθεί περισσότερο η τιμή του προϊόντος, αλλά δεν θα το αναζητήσει, διότι θα έχει απόθεμα στο σπίτι. Τρίτον, μπορεί να βρει παρεμφερή κωδικό της ίδιας μάρκας με περισσότερες δόσεις και από αυτές της προσφοράς «1+1» και να πληρώσει 0,21 ευρώ/μεζούρα. Είναι τυχαίο που το υπουργείο Ανάπτυξης έχει βάλει στο στόχαστρο κυρίως τις προσφορές «1+1»; Μάλλον όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή