Ξεκινάει η ανέγερση κτιρίου γραφείων στο ακίνητο της πρώην Kodak

Ξεκινάει η ανέγερση κτιρίου γραφείων στο ακίνητο της πρώην Kodak

Πρόκειται για έργο 96,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης σε ποσοστό περίπου 40%

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Noval Property του ομίλου Βιοχάλκο, εκτιμώμενου ύψους 400 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να αυξηθεί η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ εντός των επόμενων πέντε ετών. Σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ και είναι επιφανείας 470.000 τ.μ.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η κατασκευή του συγκροτήματος γραφείων Τhe Grid, σε κοινοπραξία με την Brook Lane. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 96,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης σε ποσοστό περίπου 40%. Το έργο ανέλαβε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της 100% θυγατρικής του εταιρείας ΤΕΡΝΑ. Το The Grid αφορά την ανάπλαση του ακινήτου της πρώην Kodak στο Μαρούσι, μια έκταση 16 στρεμμάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου. Η συνολική επιφάνεια του συγκροτήματος θα ανέλθει σε 61.500 τ.μ. Εξ αυτών, τα 35.100 τ.μ. θα αφορούν υπόγειους χώρους και τα υπόλοιπα 26.400 τ.μ. την επιφάνεια ανωδομής. Ασφαλώς, λόγω του μεγέθους, το ακίνητο αυτό θα απευθύνεται σε περισσότερους του ενός μισθωτές.

Με βάση τον σχεδιασμό, το συγκρότημα θα απαρτίζεται από δύο κτίρια, σχήματος «Γ», τα οποία θα έχουν τέτοια διάταξη ώστε να σχηματίζεται ένας κεντρικός κήπος ανάμεσά τους. Tο ακίνητο θα λάβει την ανώτερη βαθμίδα αξιολόγησης LEED Platinum, για τα βιοκλιματικά του χαρακτηριστικά.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Noval ολοκλήρωσε και την κατασκευή του πρώτου της κέντρου logistics, το οποίο έχει μισθώσει η Seagull, εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics. Πρόκειται για ένα κτίριο 10.000 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή της Μάνδρας στην Ελευσίνα και είναι το πρώτο ακίνητο του είδους του στην Ελλάδα που έχει λάβει πιστοποίηση κατά LEED Gold, για την υψηλή του ενεργειακή απόδοση. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι ανήλθε σε οκτώ εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δρομολογεί δύο ακόμη έργα στην αγορά γραφείων, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, σε ένα ακόμη κτίριο γραφείων στη συμβολή των οδών Χειμάρρας 16 και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, προχωράει η δημιουργία μιας επέκτασης κατά τρεις ακόμη ορόφους. Επίσης, ανακατασκευάζεται και το κτίριο γραφείων που αποκτήθηκε στο Μαρούσι επί της Λ. Κηφισίας 199.

Αντίστοιχα στο Μετς, στην οδό Αρδηττού, η Noval προχωράει στην ανακατασκευή κτιρίου 4.285 τ.μ., το οποίο θα μετατραπεί σε συγκρότημα μεικτής χρήσης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών δρομολογείται για την άνοιξη, με το πιο πιθανό σενάριο να προβλέπει ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή