Μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις tablet το 2023

Μείωση στις παγκόσμιες πωλήσεις tablet το 2023

Διολισθαίνουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες ημέρες διανύει η αγορά tablet, με τις πωλήσεις των συσκευών να παραμένουν σε μέγγενη και μάλιστα να διολισθαίνουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011.

Η αγορά των tablet βρέθηκε σε καθοδικό σπιράλ και το 2023, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 10% σε ετήσια βάση, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, τα οποία επικαλείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν 135 εκατ. συσκευές tablet, με την πτώση να είναι έντονη και κατά το τελευταίο –και παραδοσιακά καλύτερο για την αγορά– τρίμηνο του 2023.

Τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους πωλήθηκαν συνολικά 37,8 εκατ. συσκευές, που μεταφράζεται σε ποσοστιαία μείωση κατά 11% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. H Κίνα και η Ινδία ήταν βασικές αγορές που οδήγησαν την αγορά των tablet, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της επικρατούσας στασιμότητας των πωλήσεων σε άλλα μέρη του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή