Smartphones: Σε άνοδο ύστερα από δύο χρόνια οι πωλήσεις

Smartphones: Σε άνοδο ύστερα από δύο χρόνια οι πωλήσεις

Αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, με «πρωταγωνίστριες» τις αναδυόμενες αγορές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πωλήσεις smartphones ανά τον κόσμο αυξήθηκαν τον Οκτώβριο, έπειτα από 27 μήνες διαρκούς πτώσης. Η αντιστροφή της τάσης προήλθε από την ανάκαμψη στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. «Η αύξηση οφείλεται στις αναδυόμενες αγορές, με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να παρουσιάζουν συνεχιζόμενη ανάκαμψη, στην επιστροφή της Huawei στην Κίνα και στην έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Ινδία», αναφέρει η έρευνα. Οι ανεπτυγμένες αγορές, όπου υπάρχει υψηλότερος βαθμός κορεσμού στην αγορά των smartphones, σημειώνουν πιο αργή ανάκαμψη.

Η Huawei εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μεταξύ των κατασκευαστών smartphones στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο, αφότου η εταιρεία κυκλοφόρησε το κινητό τηλέφωνο Mate 60 Pro τον Σεπτέμβριο. Η συσκευή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους καταναλωτές λόγω του προηγμένου τσιπ της.

Οι μηνιαίες πωλήσεις smartphones ήταν τον Οκτώβριο οι υψηλότερες από τον Ιανουάριο του 2022.

Η κυκλοφορία της σειράς 15 του iPhone της Apple, στα τέλη Σεπτεμβρίου, βοήθησε επίσης στην ενίσχυση των πωλήσεων της αγοράς.

Οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί από τις ελλείψεις εξαρτημάτων, τη συσσώρευση αποθεμάτων και το γεγονός ότι οι καταναλωτές θέλουν περισσότερο καιρό για να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους.

«Αυτά τα ζητήματα, σε συνδυασμό με το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον, είχαν αποτέλεσμα οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones να μειώνονται κάθε μήνα σε ετήσια βάση, για περισσότερα από 2 χρόνια», ανέφερε η εταιρεία ερευνών. Η κορεατική Samsung παρέμεινε ο ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς smartphones το τρίτο τρίμηνο, με μερίδιο 20% στις συνολικές πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research. Η Apple είναι δεύτερη με μερίδιο αγοράς 16% και ακολουθούν οι κινεζικές μάρκες Xiaomi (12%), Oppo (10%) και Vivo (8%).

Η Counterpoint Research προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά smartphones θα αναπτυχθεί περαιτέρω το τέταρτο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή