Εισιτήριο απασχόλησης η επιδοτούμενη εργασία από τη ΔΥΠΑ

Εισιτήριο απασχόλησης η επιδοτούμενη εργασία από τη ΔΥΠΑ

Το ποσοστό απασχόλησης των συμμετεχόντων στα προγράμματα ήταν 59% υψηλότερο από αυτό των μη συμμετεχόντων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) οδήγησαν στην παραμονή σημαντικού ποσοστού των συμμετεχόντων στην αγορά εργασίας και σε υψηλότερες αμοιβές σύμφωνα με την αξιολόγηση που διενήργησε ο ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ που εξέτασε τρία προγράμματα κατάρτισης της περιόδου 2017-2020 και 17 προγράμματα απασχόλησης της περιόδου 2017-2021 στην Ελλάδα, ο αντίκτυπος των προγραμμάτων στην απασχολησιμότητα και στη διαμόρφωση των εισοδημάτων των ωφελουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Συγκεκριμένα, για τα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης ανέργων:

– 12 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής το ποσοστό απασχόλησης των συμμετεχόντων ήταν 59% υψηλότερο από αυτό των μη συμμετεχόντων (86,4% έναντι 27,7%).

– 24 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής το ποσοστό απασχόλησης των συμμετεχόντων ήταν 33% υψηλότερο από αυτό των μη συμμετεχόντων (61,4% έναντι 28,6%).

– 36 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής, οι συμμετέχοντες έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να απασχοληθούν σε σχέση με τους μη συμμετέχοντες, καθώς το ποσοστό απασχόλησής τους ήταν 59%, σε σύγκριση με το 32% της ομάδας σύγκρισης – διαφορά 27%.

Για τα προγράμματα επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης:

– 12 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής, η πιθανότητα απασχόλησης είναι 9% υψηλότερη από αυτή των μη συμμετεχόντων (18% έναντι 11%).

– 24 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής, η πιθανότητα απασχόλησης είναι 9% υψηλότερη από αυτή των μη συμμετεχόντων (24% έναντι 15%).

Επιπλέον, οι επιδράσεις της κατάρτισης στις σωρευτικές αποδοχές αναπτύσσονται σταθερά με την πάροδο του χρόνου και τρία έτη μετά την έναρξη της κατάρτισης οι συμμετέχοντες έχουν κερδίσει 1.500 ευρώ (σε τιμές 2015) περισσότερα από ό,τι παρόμοιοι αναζητούντες εργασία που δεν συμμετείχαν στην κατάρτιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή