Στα ύψη οι τιμές για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Στα ύψη οι τιμές για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και όσα απομένουν κοστίζουν απίστευτα ποσά, περίπου 2.700 ευρώ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι υπόσχεται να εντυπωσιάσει: στα νερά του Σικουάνα, μια σειρά από φορτηγίδες θα μεταφέρουν περίπου 10.000 αθλητές μέχρι την όχθη δίπλα στον Πύργο του Αϊφελ, με μισό εκατομμύριο θεατές να γεμίζουν την πορεία των σχεδόν 6 χιλιομέτρων. Καλή τύχη, λοιπόν, σε όποιον καταφέρει να βρει μία από τις 100.000 αριθμημένες θέσεις. Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και όσα απομένουν κοστίζουν απίστευτα ποσά, περίπου 2.700 ευρώ.

Για να παρακολουθήσει κανείς δημοφιλείς αγώνες, όπως οι καταδύσεις ανδρών από βατήρα 10 μέτρων, τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα μόνο μέσω ειδικών πακέτων φιλοξενίας που ξεκινούν από 875 ευρώ. Για τον τελικό ενόργανης γυναικών, ανέκαθεν αγαπημένο σπορ για τους θεατές, χρειάζονται περίπου 1.799 ευρώ, σύμφωνα με τους New York Times. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Παρισιού έθεσαν έναν φιλόδοξο στόχο, να καταστήσουν τη διοργάνωση προσβάσιμη στους πολλούς. Το κόστος, όμως, είναι υψηλό. Εξι μήνες προτού η ολυμπιακή φλόγα λάμψει στην Πόλη του Φωτός αυτό το καλοκαίρι, η τιμή για να μπει κάποιος στους πιο περιζήτητους αγώνες, για να μη μιλήσουμε για τη διαμονή και τις μεταφορές, έχει ανέβει.

Οι τιμές για πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες από το συνηθισμένο κόστος για το καλοκαίρι (κατά μέσον όρο 1.000 ευρώ το βράδυ αντί για 300 ευρώ) και σε ορισμένες περιπτώσεις τετραπλάσιες. Τα αεροπορικά ανεβαίνουν γρήγορα. Το εισιτήριο για το μετρό διπλασιάζεται για την περίοδο των Ολυμπιακών. Ακόμη και το Μουσείο του Λούβρου και το Παλάτι των Βερσαλλιών αύξησαν το κόστος του εισιτηρίου.

Αναμένονται περίπου 15 εκατ. επισκέπτες, αλλά υπάρχουν μόλις 85.000 δωμάτια φιλοξενίας, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εκρηκτική ζήτηση. Ετσι και οι Παριζιάνοι: πολλοί θα φύγουν από την πόλη και θα εκμισθώσουν τα διαμερίσματά τους σε υψηλές τιμές. Η μέση τιμή των Airbnb για τις ημερομηνίες των Ολυμπιακών ξεπέρασε τα 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέμβει στην τιμολόγηση, αλλά θα ενισχύσει τους ελέγχους των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Από τότε που ξεκίνησαν οι πωλήσεις, περίπου ένα χρόνο πριν, έχουν δοθεί σχεδόν επτά εκατ. εισιτήρια.

Ωστόσο, μπορεί ακόμη να βρει κάποιος θέσεις, ιδίως σε αθλητικά δρώμενα σε εγκαταστάσεις εκτός Παρισιού. Ο Tόνι Eστανγκέ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού 2024, υπερασπίστηκε τις τιμές και δήλωσε ότι τα εισιτήρια είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή