Σημαντική αγορά για την Alpha Bank αποτελεί η Κύπρος

Σημαντική αγορά για την Alpha Bank αποτελεί η Κύπρος

Στηρίζει τις προσπάθειες της Λευκωσίας για την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο όμιλος Alpha Bank στις δυνατότητες εξέλιξης και τις θετικές προοπτικές της οικονομίας της Κύπρου ανέδειξε ο κύκλος συναντήσεων που είχαν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο, τον υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Ράπανος και ο CEO του ομίλου Βασίλης Ψάλτης, επικεφαλής ομάδας στελεχών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι ο όμιλος Alpha Bank πιστεύει στις σημαντικές δυνατότητες και τις θετικές προοπτικές της Κύπρου και της οικονομίας της, η οποία επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επιδεικνύει μεγάλη ανθεκτικότητα σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών προκλήσεων.

Εξέφρασε τη στήριξη του ομίλου στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Παράλληλα, εξήρε τον καταλυτικό ρόλο του κ. Χριστοδουλίδη και της κυβέρνησής του στη θετική πορεία που καταγράφει η κυπριακή οικονομία και τον ευχαρίστησε για τον εποικοδομητικό διάλογο που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ).

Ο CEO του ομίλου Alpha Bank ενημέρωσε επίσης τον Κύπριο πρόεδρο για τη νέα περίοδο εξωστρέφειας και ανάπτυξης της τράπεζας στην Κύπρο, ενώ συζητήθηκαν οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες επηρεάζουν την Κύπρο, αλλά και η πορεία υλοποίησης των επενδύσεων και των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι «για τον όμιλο Alpha Bank η Κύπρος αποτελεί σημαντική αγορά, όχι μόνο λόγω των άρρηκτων δεσμών που τη συνδέουν με την Ελλάδα, αλλά και γιατί έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, εξελισσόμενο σε πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να τονίσουμε τη βούλησή μας να συμβάλουμε σ’ αυτό το αναπτυξιακό αφήγημα μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της Alpha Bank Cyprus, αξιοποιώντας την εμπειρία μας ως τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τη στρατηγική συνεργασία μας με τη UniCredit, που μας επιτρέπει να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο για τις κυπριακές επιχειρήσεις και να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας», σημείωσε ο επικεφαλής της Alpha Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT