Το ελληνικό eΒay στήνει η Skroutz

Το ελληνικό eΒay στήνει η Skroutz

Πλατφόρμα αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων από τη Skroutz - Πληρωμές μέσω του συστήματος της εταιρείας χωρίς συνάντηση αγοραστή - πωλητή.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό… ebay ξεκινάει η Skroutz, καθώς η γνωστή πλατφόρμα εγκαινίασε νέα υπηρεσία αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων αντικειμένων μεταξύ των χρηστών αυτής με την ονομασία «Skoop by Skroutz». Αν και στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη κάποιες τέτοιες πλατφόρμες, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό και από το 2017 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και το Facebook Marketplace, η διαφορά με αυτές είναι ότι οι πληρωμές γίνονται μέσω του συστήματος της Skroutz, ενώ υπάρχει συνεργασία με συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία για την παραλαβή των δεμάτων.

Σε επόμενη, μάλιστα, φάση θα παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιών που γίνονται μέσω της νέας υπηρεσίας Skoop στα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων της Skroutz (θυρίδες ή lockers), τα γνωστά πλέον Skroutz Points. Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα για τους επίδοξους πωλητές είναι ότι απευθύνονται δυνητικά σε ένα μεγάλο κοινό, περίπου 6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες της Skroutz, ενώ δεν προβλέπεται, σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες, απευθείας συνάντηση αγοραστή με πωλητή.

Ηδη στην πλατφόρμα έχουν καταχωρισθεί 1.043 προϊόντα προς πώληση από διάφορες κατηγορίες, όπως τεχνολογικά προϊόντα (υπολογιστές, κινητά κ.λπ.), είδη αθλητικού εξοπλισμού, εργαλεία, είδη σπιτιού, παιδικά και βρεφικά είδη, οικιακές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, είδη αυτοκινήτου κ.ά.

Οι χρήστες της πλατφόρμας που θέλουν να πουλήσουν κάποιο προϊόν, αρκεί να επισκεφθούν την ενότητα «Skoop» στο προφίλ τους, να προχωρήσουν σε εγγραφή στην υπηρεσία και να ξεκινήσουν τις πωλήσεις δημοσιεύοντας την αγγελία τους. Ο πωλητής μπορεί να επιλέξει είτε παραλαβή του δέματος από το σπίτι είτε παράδοση σε κάποιο από τα καταστήματα της συνεργαζόμενης μεταφορικής (ACS). Πολύ σύντομα θα δίνεται και η δυνατότητα παράδοσης του δέματος σε Skroutz Point. Οσον αφορά στην πληρωμή για την πώληση, αυτή θα γίνεται πάντα ηλεκτρονικά.

Από την άλλη, οι χρήστες που θέλουν να αγοράσουν κάποιο προϊόν, αρκεί να επιλέξουν την κατηγορία «Skoop: Πούλησε – Αγόρασε», να πραγματοποιήσουν την αγορά που επιθυμούν και σε λίγες μέρες θα την παραλάβουν στον χώρο τους.

Η υπηρεσία για όσους θέλουν να πουλήσουν προϊόντα θα διατίθεται δωρεάν μέχρι τις 30 Απριλίου 2024, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει κάποια χρέωση, η οποία, ωστόσο, δεν ανακοινώνεται ακόμη από την εταιρεία. Η χρέωση αυτή προφανώς θα επιβληθεί, καθώς η διαχείριση των συναλλαγών και των παραγγελιών έχει κόστος, ενώ ταυτόχρονα η απόφαση της Skroutz να διαθέσει αυτή την υπηρεσία συνδέεται φυσικά και με κάποιο οικονομικό όφελος για την ίδια.

Στόχος της Skroutz είναι η δημιουργία του ελληνικού ebay, ποντάροντας στα 6 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες της.

Οι χρήστες που θέλουν να εγγραφούν στην υπηρεσία Skoop θα συμπληρώσουν τον ΑΦΜ τους, το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θέλουν να πληρώνονται για τις πωλήσεις που θα πραγματοποιούν, καθώς και τη διεύθυνση από την οποία η μεταφορική εταιρεία θα παραλαμβάνει τα προϊόντα που θα πουλάνε.

Επίσης, την πρώτη φορά απαιτείται διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων στο ίδρυμα πληρωμών Everypay. Στη συνέχεια ο χρήστης καταχωρίζει τα προϊόντα προς πώληση και όταν λάβει παραγγελία, έχει περιθώριο δύο ημέρες για να την αποδεχθεί. Σημειώνεται ότι ο αγοραστής μπορεί να δηλώσει επιστροφή της παραγγελίας δύο ημέρες από την παράδοσή της μόνο στις περιπτώσεις που έχει λάβει ελαττωματικό προϊόν ή του έχει αποσταλεί λάθος προϊόν.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία η Skroutz επεκτείνει την παρουσία της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του second hand, μια αγορά η οποία και στην Ελλάδα αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, κυρίως μεταξύ των εκπροσώπων της νεότερης γενιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή