Coca-Cola: Εξαγόρασε ιρλανδική εταιρεία αυτόματων πωλητών

Coca-Cola: Εξαγόρασε ιρλανδική εταιρεία αυτόματων πωλητών

Στόχος η ενίσχυση όλων των καναλιών πώλησης, τόσο για τα αναψυκτικά της όσο και για τα ζεστά ροφήματα και σνακ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 100% της εταιρείας BDS Vending Solutions Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στην κατηγορία των αυτόματων πωλητών, προχώρησε η Coca-Cola HBC μέσω της θυγατρικής της στην Ιρλανδία, της Coca-Cola HBC Northern Ireland Limited. H εξαγορασθείσα εταιρεία διαθέτει στόλο περίπου 2.000 μηχανημάτων – αυτόματων πωλητών. Η εξαγορά αυτή, η πρώτη για τον όμιλο μες στο 2024, είναι συμβατή με τη στρατηγική του να ενισχύσει όλα τα κανάλια πώλησης, τόσο για τα αναψυκτικά όσο και για τα ζεστά ροφήματα (καφές) και σνακ. Επιπλέον, η Coca-Cola HBC θα αξιοποιήσει την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της BDS Vending για να αναπτύξει πρόσθετες δυνατότητες σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η συναλλαγή θα πρέπει βεβαίως να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας του Καταναλωτή στην Ιρλανδία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Η BDS Vending Solutions ιδρύθηκε το 1993 από τον Ντέιβιντ Μούλαν και τον Μπράιαν Μπέρι, έχει έδρα στο Δουβλίνο και κάποιες μικρότερες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ διαθέτει μηχανήματα σε διάφορες πόλεις. Επίσης, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην παροχή υπηρεσιών catering σε χώρους γραφείων και άλλων χώρων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας των αυτόματων πωλητών αποτελεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους επικεντρώνεται η Coca-Cola HBC Ventures, o επενδυτικός βραχίονας της Coca-Cola HBC για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Βεβαίως, η BDS Vending Solutions δεν είναι νεοφυής επιχείρηση, η κατεύθυνση που υπάρχει στην Coca-Cola HBC Ventures δείχνει ότι πρόκειται για στρατηγική κίνηση. Αν και στην Ελλάδα οι αυτόματοι πωλητές δεν αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλές κανάλι πώλησης, δεν ισχύει το ίδιο για τον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αυτόματων Πωλητών και Υπηρεσιών Καφέ, υπάρχουν εγκατεστημένοι 4,5 εκατ. αυτόματοι πωλητές, εκ των οποίων τα 3 εκατ. πωλούν και ζεστό καφέ. Το 80% των αυτόματων πωλητών βρίσκεται σε χώρους εργασίας, ενώ οι πωλήσεις τους ετησίως υπολογίζονται σε 20 δισ. ευρώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι υπάρχουν εγκατεστημένοι περίπου 15 εκατ. αυτόματοι πωλητές, ενώ η χώρα με τους περισσότερους αυτόματους πωλητές ανά κάτοικο είναι η Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή