Με χρέωση η παράδοση των παραγγελιών από τη «Μασούτης»

Με χρέωση η παράδοση των παραγγελιών από τη «Μασούτης»

Από 5 Μαρτίου η χρέωση είναι 3,5 ευρώ για παραγγελίες 20-39,99 ευρώ και 2,5 ευρώ για παραγγελίες 40-89,99 ευρώ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στη δωρεάν διανομή των ηλεκτρονικών παραγγελιών βάζει από τις 5 Μαρτίου 2024 η «Μασούτης», ακολουθώντας τον δρόμο που πρώτη χάραξε ήδη από πέρυσι η «Σκλαβενίτης». Οπως και η τελευταία, αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν μεταφορικά μόνο για αρκετά μεγάλης αξίας παραγγελίες, άνω των 90 ευρώ.

Αυτή η επιλογή είναι εκ των ων ουκ άνευ, καθώς το κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων εξακολουθεί να μην παράγει κέρδη και σε πρώτη φάση οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ καλούνται τουλάχιστον να περιορίσουν το κόστος λειτουργίας.

Ετσι, λοιπόν, από τις 5 Μαρτίου η «Μασούτης» θα επιβάλλει χρέωση ύψους 3,5 ευρώ για παραγγελίες από 20 έως 39,99 ευρώ και 2,5 ευρώ για παραγγελίες από 40 έως 89,99 ευρώ. Ταυτόχρονα κατεβάζει στα 20 ευρώ το ελάχιστο όριο παραγγελίας από 40 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για παραγγελίες από 90 ευρώ και άνω δεν θα επιβάλλεται χρέωση για τα μεταφορικά. Χρέωση, επίσης, δεν θα επιβάλλεται στην περίπτωση που ο καταναλωτής παραγγέλνει ηλεκτρονικά, αλλά επιλέγει να παραλάβει ο ίδιος την παραγγελία από το κατάστημα (click & collect). Μέχρι και σήμερα η εταιρεία εφάρμοζε ελάχιστο όριο παραγγελίας τα 40 ευρώ και δεν χρέωνε μεταφορικά. Τούτο αφενός δεν έκανε προσιτό το ηλεκτρονικό της κατάστημα για μικρότερες παραγγελίες και αφετέρου η ανυπαρξία οποιασδήποτε χρέωσης καθιστούσε το εν λόγω κανάλι πωλήσεων εξαιρετικά κοστοβόρο.

Υπενθυμίζεται ότι η «Σκλαβενίτης» επιβάλλει χρέωση 5 ευρώ για παραγγελίες έως 30 ευρώ και 2,50 ευρώ για παραγγελίες από 30 έως 100 ευρώ. Για αγορές από 100 ευρώ και άνω δεν υπάρχει χρέωση. Η αλυσίδα δεν έχει επιβάλει ελάχιστο όριο παραγγελίας.

Πολιτική δωρεάν μεταφορικών μόνο για παραγγελίες πάνω από 100 ευρώ εφαρμόζει και το «e-fresh.gr», με τα έξοδα αποστολής να κυμαίνονται από 2 έως 3 ευρώ αναλόγως του ύψους της παραγγελίας. Η «ΑΒ Βασιλόπουλος» και η «My Market» εφαρμόζουν ελάχιστο όριο παραγγελίας, αμφότερες τα 25 ευρώ, και παρέχουν δωρεάν διανομή για παραγγελίες πάνω από 45 ευρώ η «ΑΒ» και 59 ευρώ η «My Market», ενώ η «Κρητικός» εφαρμόζει χρέωση ανεξαρτήτως ύψους παραγγελίας για την υπηρεσία Express Delivery, ενώ για τις απλές παραδόσεις χρέωση επιβάλλεται για παραγγελίες κάτω από 40 ευρώ. Για την ώρα, πάντως, καμία από τις αλυσίδες στην Ελλάδα δεν κάνει την κίνηση να εφαρμόσει συνδρομητικό μοντέλο, όπως για παράδειγμα η Tesco, κίνηση που θα μπορούσε να κρατήσει «πιστούς» τους καταναλωτές σε μια εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή