Τράπεζα Πειραιώς: Μεταξύ 3,70 – 4 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης

Τράπεζα Πειραιώς: Μεταξύ 3,70 – 4 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης

Αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο από το ΤΧΣ.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ 3,70 έως 4 ευρώ διαμορφώνεται το εύρος της τιμής διάθεσης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που ξεκινά αύριο.

Σήμερα αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο από το ΤΧΣ.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ, αξιολογώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά και την ισχυρή ζήτηση που αναμένεται να εκδηλωθεί από διεθνείς επενδυτές για την συμμετοχή στο placement.

Η δημόσια πρόταση θα αφορά την διάθεση ποσοστού από 22% έως και 27%, ανάλογα και με την ζήτηση που θα εκδηλωθεί, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης αποεπένδυση από το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς με την διάθεση του συνόλου του ποσοστού που ελέγχει σήμερα.

Το εύρος της τιμής διάθεσης υποδηλώνει μικρό discount από το κλείσιμο της μετοχής της Τράπεζας την Παρασκευή στα 3,986 ευρώ, αλλά με προοπτική η ζήτηση να καλύψει την ανώτατη τιμή διάθεσης – δηλαδή έως τα 4 ευρώ ανά μετοχή.

Η κεφαλαιοποίησή της Τράπεζας προσεγγίζει πλέον τα 5 δισ. ευρώ και με δεδομένο ότι το ΤΧΣ θα διαθέσει το σύνολο των μετοχών που έχει στην κατοχή του, δηλαδή 337.599.150 μετοχές, τα έσοδα του δημοσίου μπορεί να ξεπεράσουν το 1,3 δισ. ευρώ, ανάλογα πάντα με την τελική τιμή που θα καθορίσει το placement.

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή