Air China: Αυξάνει από την 1η Απριλίου ​​​​​​τις πτήσεις προς Αθήνα

Air China: Αυξάνει από την 1η Απριλίου ​​​​​​τις πτήσεις προς Αθήνα

Θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με το Πεκίνο με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Κινέζους επενδυτές να παραμένουν σταθερά στην πρώτη θέση των αγοραστών ακινήτων μέσω του καθεστώτος της «χρυσής βίζας» και τον τουρισμό από την Κίνα να επανακάμπτει, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ενίσχυση της σύνδεσης Αθήνας – Πεκίνου. Χθες, η Air China, που διαθέτει στόλο 902 αεροσκαφών και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές της Κίνας (μαζί με τις China Southern Airlines και China Eastern Airlines), ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου αυξάνει σε πέντε ανά εβδομάδα, από τρεις, τις απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στο Πεκίνο.

Τη φετινή θερινή περίοδο, σε συνέχεια της προσθήκης δύο νέων εβδομαδιαίων πτήσεων, η αεροπορική ενισχύει κατά 67% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019 και τη συχνότητα των πτήσεων μεταξύ της Αθήνας και της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Αντίστοιχα η συχνότητα πτήσεων μεταξύ Ευρώπης και Κίνας αυξήθηκε κατά 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επικεφαλής της Air China. Επίσης, η χωρητικότητα των πτήσεων Αθήνας – Πεκίνου ενισχύεται, σε εβδομαδιαία βάση κατά 128%, με την Air China να προσφέρει 255 θέσεις στην οικονομική κατηγορία και 24 και 32 θέσεις στην πρώτη και οικονομική θέση αντίστοιχα.

Η κινεζική τουριστική αγορά είναι σημαντική σε όρους τόσο δαπάνης όσο και αφίξεων. Μόνο κατά τη χρονική περίοδο από 10 έως 17 Φεβρουαρίου, κατά την οποία έλαβε χώρα η Εορτή της Πρωτοχρονιάς (γνωστή και ως Φεστιβάλ της Ανοιξης) ταξίδεψαν στο εξωτερικό συνολικά 6,83 εκατ. Κινέζοι, ενώ στην κινεζική ενδοχώρα υπήρξαν 474 εκατ. ταξίδια που αντιστοιχούν σε δαπάνη 82 δισ. ευρώ.

Περιγράφοντας το προφίλ των Κινέζων που επισκέπτονται την Ελλάδα η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, ανέφερε πως, κατά μέσον όρο, ο κύριος λόγος επίσκεψής τους στη χώρα μας είναι οι διακοπές. Επίσης, οργανώνουν το ταξίδι τους σε ποσοστό 52% μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου και κατά 42% μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών, αγοράζοντας το εισιτήριό τους κατά μέσον όρο 63 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού τους. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μέση χρονική διάρκεια του ταξιδιού τους είναι 12 ημέρες, από τις οποίες τέσσερις αφορούν διαμονή στην Αθήνα.

Αντίστοιχα, κατά τα στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», ο σκοπός του ταξιδιού για το 60% των Ελλήνων που πετούν στο Πεκίνο από την Αθήνα είναι επαγγελματικός, με την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων να πραγματοποιείται ένα μήνα πριν από την πτήση, μέσω είτε του ιστοτόπου των αερομεταφορέων είτε της εταιρείας στην οποία εργάζονται οι ταξιδιώτες. Σε αντίθεση με τους Κινέζους, που πραγματοποιούν περίπου ένα ταξίδι τον χρόνο από και προς την Αθήνα, οι Ελληνες ταξιδεύουν εξίμισι φορές ετησίως από και προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή