Υπάλληλοι της ΑΑΔΕ δέχθηκαν απειλές από τον δήμαρχο Χίου

Υπάλληλοι της ΑΑΔΕ δέχθηκαν απειλές από τον δήμαρχο Χίου

400 ελέγχους σε μεγάλα καρναβάλια αναμένεται να διενεργήσουν οι ελεγκτές

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απειλές από τον δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή δέχθηκε συνεργείο της ΑΑΔΕ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιούσε σε παραδοσιακό καφενείο. Ο δήμαρχος επί της ουσίας ήθελε να τους δείξει «ποιος είναι» ζητώντας τα στοιχεία τους για να διαμαρτυρηθεί όταν κατέβει στην Αθήνα. Οπως αναφέρουν από την ΑΑΔΕ, τρία κλιμάκια ελεγκτών υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων μετέβησαν στη Χίο με αποστολή να ελέγξουν εάν κόβονται αποδείξεις και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Οταν βρέθηκαν σε ένα παραδοσιακό καφενείο στο οποίο διαπιστώθηκε πως δεν κόβονταν αποδείξεις, ξεκίνησαν να καταχωρίζουν τα στοιχεία στο τάμπλετ και στο σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣ-Live για τις αποδείξεις και τις παραβάσεις που κατέγραψαν. Τότε εμφανίστηκε ο δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, ζήτησε από τους ελεγκτές να του αναφέρουν τα στοιχεία τους, ενώ τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το κατάστημα. Ταυτόχρονα άρχισε να τραβάει φωτογραφίες τόσο τους ίδιους όσο και την οθόνη του τάμπλετ τους. Μετά το συμβάν οι ελεγκτές ολοκλήρωσαν την καταχώριση των στοιχείων και προχώρησαν σε επόμενους ελέγχους στο νησί.

Στο μεταξύ, 400 ελέγχους σε μεγάλα καρναβάλια αναμένεται να διενεργήσουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Οι έλεγχοι των προηγούμενων ετών δείχνουν ότι η παραβατικότητα ξεπερνάει το 60%, με μικρές διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή.

Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η Πάτρα. Οπως αναφέρουν στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού, πριν από χρόνια είχαν εντοπιστεί καρναβαλικά γκρουπ των 1.000 ατόμων τα οποία εμφανίζονταν να έχουν λιγότερες από 50 συμμετοχές, με αποτέλεσμα όλα τα έσοδα από τις εγγραφές συμμετεχόντων και τις στολές τους να πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες. Η παρουσία τους θα γίνει αισθητή σε όλα τα γνωστά καρναβάλια που συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες, όπως σε Ξάνθη, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Νάουσα, Καστοριά, Τύρναβο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Πέρα από τις εφόδους σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μεγάλες πίστες, δηλαδή στο πεδίο της διασκέδασης, ο σχεδιασμός προβλέπει ελέγχους σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, ακόμη και σε πάρκινγκ, που κάνουν τρελές δουλειές αυτή την περίοδο. «Επισκέψεις» θα δεχθούν και επιχειρήσεις με εποχικά είδη, καθώς και στολές, μάσκες και αποκριάτικα αξεσουάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή