DBRS: Επιβεβαίωσε την επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

DBRS: Επιβεβαίωσε την επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

Ο οίκος ήταν από τους πρώτους που έδωσαν στην ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια S&P και Fitch

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας με ΒΒΒ (low) προχώρησε η DBRS το βράδυ της Παρασκευής, διατηρώντας σταθερές προοπτικές.

H σταθερή αξιολόγηση αντανακλά την εκτίμηση της DBRS ότι οι κίνδυνοι για την αξιολόγηση είναι ισορροπημένοι. Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις σε συνδυασμό με τα πρωτογενή πλεονάσματα θα βοηθήσουν το λόγο χρέους προς ΑΕΠ να παραμείνει σε καθοδική τροχιά.

Μετά την ισχυρή ανάπτυξη 5,6% το 2022, ο οίκος βλέπει τον ρυθμό ανάπτυξης να μετριάζεται περίπου στο 2% και αναμένεται να μείνει σε αυτά τα επίπεδα την περίοδο 2024-5. 

Η αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που αναμένεται να κινηθούν πάνω από το 2% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο, από 1,1% το 2023 θα βοηθήσουν το χρέος να υποχωρήσει κάτω από το 150% του ΑΕΠ το 2025, από 160% πέρυσι.

Επιπλέον, η υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων κερδίζει δυναμική, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες επενδύσεις με τη στήριξη και των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενισχύουν τις προοπτικές για τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ο οίκος ήταν από τους πρώτους που έδωσαν στην ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια S&P και Fitch.

Ο μόνος οίκος που διατηρεί τη χώρα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα είναι η Moody’s, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή