Διαψεύδει τη συμμετοχή του στην εξαγορά της Κασσιόπης ο Ντιν Μητρόπουλος

Διαψεύδει τη συμμετοχή του στην εξαγορά της Κασσιόπης ο Ντιν Μητρόπουλος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επενδυτής Ντιν Μητρόπουλος, με επιστολή του προς την «Κ», διαψεύδει τις πληροφορίες που τον θέλουν να συμμετέχει σε σχήμα που εξαγοράζει έναντι 32 εκατ. το ακίνητο έκτασης 438 στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτικοποίηση που πραγματοποίησε στην ιστορία του το ΤΑΙΠΕΔ στις αρχές της ελληνικής κρίσης χρέους και μία από αυτές τις επενδύσεις που ουδέποτε ολοκληρώθηκαν.

«Σας διαβεβαιώ ότι αυτό είναι παντελώς αναληθές», τονίζει στη σχετική επιστολή του αναφερόμενος στις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα. Πωλητής είναι η ιδιοκτήτρια της έκτασης NCH Capital, που την αγόρασε προ δώδεκα ετών μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ έναντι 25 εκατ. ευρώ. Πηγές της NCH Capital δεν έχουν κρύψει τα τελευταία λίγα χρόνια την πρόθεσή τους να πουλήσουν το project εφόσον βρεθεί επενδυτής που θα ικανοποιήσει τις αξιώσεις τους. Το Kassiopi Project, όπως είχε βαφτιστεί, προέβλεπε την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 90 δωματίων, αλλά και 116 τουριστικές κατοικίες και βίλες επιφανείας έως και 800 τ.μ.

Ωστόσο, έτυχε μεγάλων αντιδράσεων και πλήθους προσφυγών που κατατέθηκαν κατά της αδειοδότησης της εν λόγω αξιοποίησης. Αν και έχουν προχωρήσει κάποια έργα, όπως το εσωτερικό οδικό δίκτυο και η μεταφορά του ναυτικού οχυρού που φιλοξενείται στην έκταση, οι κυρίως κατασκευαστικές εργασίες που επρόκειτο να αρχίσουν το 2019 δεν προχώρησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή