MyAADE app: Πρεμιέρα της εφαρμογής για πληρωμές και έλεγχο οφειλών μέσω κινητού

MyAADE app: Πρεμιέρα της εφαρμογής για πληρωμές και έλεγχο οφειλών μέσω κινητού

«Η νέα εφαρμογή για κινητά λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο αλλά και ως «φορολογικό ξυπνητήρι» για πολίτες και επιχειρήσεις»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το myAADEapp, η νέα εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κινητές συσκευές, παρουσιάστηκε σήμερα από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Το myAADEapp προσφέρει τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε πολίτες και επιχειρήσεις ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκονται, μέσα από το κινητό τους, λειτουργώντας επιπλέον σαν φορολογική ατζέντα, που ενημερώνει για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν χρήσιμα έγγραφα.

Ειδικότερα, η νέα εφαρμογή προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λειτουργιών, όπως:

  • Πρόσβαση στον φορολογικό λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο για πληροφόρηση σχετικά με τρέχουσες φορολογικές οφειλές και ποσά επιστροφών
  • Αμεσες ασφαλείς πληρωμές οφειλών, απευθείας από την εφαρμογή, μέσω IRIS ή με κάρτα
  • Διαχείριση στοιχείων επικοινωνίας και δήλωση IBAN για επιστροφές φόρου
  • Παρακολούθηση και διαχείριση Αιτημάτων και Ραντεβού
  • Πρόσβαση στα «Μηνύματά μου» για λήψη και διαχείριση εξατομικευμένων μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ
  • Εξειδικευμένες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για πολίτες, επιτηδευματίες και φοροτεχνικούς, καθώς και εξατομικευμένες φορολογικές ενημερώσεις
  • myWallet, για προσθήκη και αποθήκευση βασικών εγγράφων, όπως Στοιχεία Μητρώου, Φορολογική Ενημερότητα, Τέλη Κυκλοφορίας και πιστοποιητικά για εύκολη πρόσβαση
  • Αμεση πρόσβαση στην εφαρμογή appodixi της ΑΑΔΕ για εύκολο σκανάρισμα και έλεγχο αποδείξεων
  • Δυνατότητα quick login με χρήση PIN ή και βιομετρικών, επιλογή γλώσσας (ελληνικά/αγγλικά) και χρωματικού θέματος εφαρμογής
  • Εντοπισμός υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε χάρτη με δυνατότητα Geolocation και προβολή στοιχείων επικοινωνίας
  • Δυνατότητα Tap-To-Call στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «Η ΑΑΔΕ έρχεται ακόμα πιο κοντά στον πολίτη αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες. Η νέα εφαρμογή για κινητά myAADEapp λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο αλλά και ως «φορολογικό ξυπνητήρι» για πολίτες και επιχειρήσεις προκειμένου να εξυπηρετούν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και να μην χάνουν με αυτόν τον τρόπο τις ρυθμίσεις τους».

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι « Τόσο το app της ΑΑΔΕ, όσο και μια σειρά άλλων μεγάλων έργων, όπως ο Προσωπικός Αριθμός ή η Κατάργηση της Έκδοσης Πιστοποιητικών την οποία θεσμοθετούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελούν σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές. Απαρέγκλιτος στόχος μας να κερδίζουμε καθημερινά τον πιο πολύτιμο πόρο, την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων στο κράτος και τους θεσμούς του».

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως «Το ότι σήμερα εγκαινιάζεται η εφαρμογή myAADEapp, αποτελεί ένα ορόσημο για τη λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου γενικότερα. Και γι’ αυτό, ίσως λίγο περισσότερο από όλους, εμείς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αλλά και υπερήφανοι. Διότι με την myAADE app, αλλάζουν οι όροι των οικονομικών συναλλαγών με το Δημόσιο».

Ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι «το myAADEapp είναι το πρώτο βήμα για την ΑΑΔΕ της επόμενης γενιάς, διευκολύνοντας τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, από όποιο σημείο της Γης και αν βρίσκονται».

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή