Ολοκληρώνεται η σύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές

Ολοκληρώνεται η σύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 125.000 διασυνδέσεις και έχουν κλεισθεί 75.000 ραντεβού για τον Απρίλιο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρυθμός διασύνδεσης ταμειακών με POS δείχνει ότι η διαδικασία είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται κανονικά. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 125.000 διασυνδέσεις, ενώ έχουν κλειστεί 75.000 ραντεβού τα οποία θα πραγματοποιηθούν εντός του Απριλίου.

Για τις υπόλοιπες 50.000 διασυνδέσεις αναμένεται έως τις 31 Μαρτίου να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και να έχουν δρομολογηθεί τα σχετικά ραντεβού. Συνολικά 250.000 διασυνδέσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ ακόμη 50.000 θα γίνουν σταδιακά μέχρι το τέλος της άνοιξης και αφορούν κυρίως εποχικές επιχειρήσεις. Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αναφέρει ότι είμαστε πολύ κοντά, δεν θα χρειαστεί νέα παράταση και στις 31 Μαρτίου θα έχουν κλειστεί όλα τα ραντεβού. Σημειώνεται ότι όσοι δεν κλείσουν ραντεβού μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Πάντως, διάφορες ομοσπονδίες και ενώσεις ζητούν νέα παράταση, καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τεχνικούς. Οπως αναφέρουν, τους βάζουν σε λίστα αναμονής χωρίς να μπορούν να ορίσουν ραντεβού εξαιτίας του μεγάλου όγκου εργασιών. Επίσης αναφέρουν ότι πολλές επιχειρήσεις, ενώ εντάχθηκαν στο voucher αναβάθμισης ταμειακών μηχανών, αντιμετωπίζουν την άρνηση των εταιρειών αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης να συμμετάσχουν σε αυτό.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 1η Απριλίου θα πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί τα POS σε ταξί, ασφάλειες ζωής, λαϊκές αγορές, μεσίτες και ασφαλιστικούς πράκτορες, στις αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ. Σημειώνεται ότι οι νέοι υπόχρεοι σε τερματικά θα πρέπει να δηλώσουν τα POS που διαθέτουν στο μητρώο που έχει δημιουργηθεί. Εκτός από τα τερματικά που συνεργάζονται με ελληνικές τράπεζες, θα δηλωθούν και τα POS που έχουν έδρα στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα όσοι χρησιμοποιήσουν ταξί θα μπορούν να πληρώσουν με κάρτα. Στην περίπτωση που ο επαγγελματίας οδηγός αρνηθεί, θα του επιβάλλεται πρόστιμο από την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στους επαγγελματίες που δεν αποδέχονται τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ή δεν εγκαταστήσουν POS επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου της υπηρεσίας στην οποία υπάγονται τα ελεγκτικά όργανα που διαπίστωσαν την παράβαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή