Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου

Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε αναδείξει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε προτιμητέο επενδυτή. Η σύμβαση αφορά την παραχώρηση υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου, κατά του διαγωνισμού της νέας παραχώρησης για την Αττική Οδό για την οποία είχε πλειοδοτήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε αναδείξει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε προτιμητέο επενδυτή, κατόπιν προσφοράς 3,27 δισ. ευρώ. Η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος είχε προσφέρει 3,106 δισ. ευρώ.

Η σύμβαση αφορά την παραχώρηση υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το τίμημα των 3,27 δισ. ευρώ από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Οπως σημείωνε, με βάση τα δεδομένα κυκλοφορίας των τελευταίων 20 χρόνων και τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης, το έργο έχει χαμηλό ρίσκο, ενώ μέσω των επεκτάσεών του υπάρχει η προσδοκία αυξημένης κυκλοφορίας και αυξημένων εσόδων.

Επισημαίνεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης του πλέον κερδοφόρου οδικού άξονα της χώρας λήγει στις αρχές Οκτωβρίου 2024.

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή