Golden Visa: Εγκρίθηκε η τροπολογία για τα νέα όρια

Golden Visa: Εγκρίθηκε η τροπολογία για τα νέα όρια

Η τροπολογία για τους νέους όρους χορήγησης της Golden Visa ψηφίσθηκε από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2022/2523, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των πολυεθνικών και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ε.Ε., καθώς και η τροπολογία για τους όρους χορήγησης της Golden Visa.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και τους Σπαρτιάτες. Καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.

Η τροπολογία για το νέο καθεστώς χορήγησης της Golden Visa σε πολίτες τρίτων χωρών σε ό,τι αφορά επενδύσεις ακίνητης περιουσίας, όπως τροποποιήθηκε, ψηφίσθηκε από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, ενώ με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και Νίκη.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, απέρριψε την κριτική, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, περί μη κοστολόγησης από το ΓΛΚ των απωλειών που θα επιφέρει στα έσοδα η τροπολογία για την Golden Visa.

Οπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει και να κοστολογήσει εάν και πόσοι επενδυτές θα έρθουν από την Κίνα ή άλλη τρίτη χώρα για να επενδύσουν σε σπίτι και τι αξίας θα είναι αυτές οι επενδύσεις. Το ΓΛΚ, όπως αναφέρει και σε ανάλογες περιπτώσεις, λέει ότι τα πραγματικά στοιχεία θα αναδείξουν και την όποια απώλεια υπάρξει. Το ίδιο έλεγε το ΓΛΚ και επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρατήρησε δε πως η αναφορά του ΓΛΚ περί «κάλυψης απώλειας εσόδων από τον Προϋπολογισμό, είναι μια ακόμη απόδειξη άσκησης συνετής δημοσιονομικής πολιτικής. Της συνέχισης μιας πολιτικής που οδηγεί την οικονομία σε συνεχείς αναβαθμίσεις και η οποία δημιουργεί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

Επισήμανε ότι «σήμερα στους Financial Times φιλοξενούνται διθύραμβοι για την ελληνική οικονομία και διερωτήθηκε «μήπως και οι Financial Times ήταν στη λίστα Πέτσα ή είναι μια απόδειξη ότι η θεωρία σας περί δήθεν καταρρέουσας οικονομίας είναι δείγμα ότι εσείς είστε τελικά που στραβά αρμενίζετε και δεν είναι στραβός ο γιαλός».

Τέλος, επέμεινε στην κριτική του στο οικονομικό και φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πως μέσα από ένα video μοιράσατε 40 δισ. ευρώ. Κάθε βίντεό σας είναι και μια ζημιά γι’ αυτό μην τα κάνετε. Δεν υπάρχει και κανένας λόγος να δείχνετε ότι δεν πιστεύετε στη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT