Τρία νέα ακίνητα θα αναπτύξει η Dimand

Τρία νέα ακίνητα θα αναπτύξει η Dimand

Θα ανεγερθούν στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται στις αρχές του καλοκαιριού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη γενιά έργων ανάπτυξης ακινήτων σχεδιάζει ήδη η διοίκηση της Dimand, ώστε να ενισχύσει τη μελλοντική ροή εσόδων και κερδοφορίας και να εξαλείψει έτσι τη μεγάλη διακύμανση των επιδόσεων που παρουσιάζουν συνήθως οι εταιρείες του κλάδου, ανάλογα με το αν έχουν πωλήσει ή όχι ακίνητα σε κάθε χρήση. Οπως ανέφερε χθες ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης της Dimand στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, «έως τις αρχές του καλοκαιριού, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τρεις νέες συμφωνίες για αναπτύξεις ακινήτων, στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, τόσο αυτόνομα, όσο και σε συνεργασία με άλλους επενδυτές».

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, η στόχευση της εισηγμένης θα αφορά πιο συντηρητικές επενδύσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετείται σε έργα τα οποία έχουν εξασφαλίσει χρήστη (μισθωτή ή αγοραστή, ή και τα δύο) πριν ξεκινήσουν να υλοποιούνται. «Εχουμε διαπιστώσει ότι αυτό λειτουργεί καλύτερα σε περιόδους που η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αντίστροφα, όταν οι τιμές μειώνονται, μπορούμε να είμαστε πιο επιθετικοί, αγοράζοντας σε καλύτερες τιμές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος.

Αυτήν την περίοδο, στο κέντρο της Αθήνας, η Dimand ολοκληρώνει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπλασης του πρώην Μινιόν, έχοντας συμφωνήσει με δύο μεγάλες επιχειρήσεις τη μίσθωση των χώρων γραφείων, ενώ συμφωνίες υφίστανται και για τους χώρους των εμπορικών καταστημάτων. Το τμήμα αυτό του ακινήτου αναμένεται να πωληθεί εντός του έτους. Οσον αφορά τις κατοικίες που θα δημιουργηθούν σε έτερο κτίριο του συγκροτήματος του Μινιόν, από το 2025 και μετά, ο κ. Ανδριόπουλος σημείωσε ότι «σχεδιάζουμε 36-37 διαμερίσματα, για τα οποία έχουμε ήδη εκδήλωση ενδιαφέροντος από πάνω από 120 υποψήφιους αγοραστές». Τα ακίνητα αυτά θα απευθύνονται σε ένα κοινό υψηλότερης εισοδηματικής κατάστασης, καθώς υπολογίζεται ότι θα πωληθούν με μία μέση τιμή που θα ξεπερνάει τις 7.000 ευρώ/τ.μ.

Μαζί με το Μινιόν, εντός του 2024, η Dimand δρομολογεί την πώληση πέντε ακινήτων, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 100.000 τ.μ. (Πύργος Πειραιά, κτίριο γραφείων PwC, Hub 26 στη Θεσσαλονίκη και κτίριο γραφείων της πρώην ΕΕΔΕ), ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανάπτυξης σε νέα ακίνητα, επιφάνειας άνω των 140.000 τ.μ., εξέλιξη που καθιστά τη διοίκηση της εταιρείας αισιόδοξη ότι τόσο φέτος, όσο και τα επόμενα χρόνια θα υπερδιπλασιαστούν τα έσοδα και τα κέρδη. Ηδη, για το 2024, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός της κερδοφορίας, καθώς θα μεταβιβαστούν ακίνητα αξίας 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία η εισηγμένη προβλέπεται να εξασφαλίσει καθαρά έσοδα άνω των 100 εκατ. ευρώ (αφαιρώντας δηλαδή τον τραπεζικό δανεισμό).

Οσον αφορά το Project Skyline, η διαδικασία της μεταβίβασης των περίπου 700 ακινήτων του χαρτοφυλακίου πρόκειται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον φετινό Σεπτέμβριο. Ωστόσο αυτή η καθυστέρηση έχει επιτρέψει τη μεγιστοποίηση της απόδοσης για τους επενδυτές, λόγω της αύξησης των αξιών των ακινήτων που έχει μεσολαβήσει. Ετσι, με δεδομένο ότι τα 630-640 ακίνητα του χαρτοφυλακίου πρόκειται να πωληθούν και ότι για αρκετά εξ αυτών, ιδίως τις κατοικίες που αριθμούν περίπου 270, υφίστανται ήδη προσύμφωνα πώλησης, η απόδοση της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει το 25%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή