Carrefour: Επέστρεψε στη Βουλγαρία έπειτα από δέκα χρόνια

Carrefour: Επέστρεψε στη Βουλγαρία έπειτα από δέκα χρόνια

Την ανάπτυξη των καταστημάτων Carrefour στη Βουλγαρία έχει αναλάβει η ελληνική Retail & More

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλγαρία μέσω… Ελλάδας επιστρέφει η Carrefour έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας, καθώς στη γείτονα και συγκεκριμένα στη Σόφια ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η λειτουργία δύο καταστημάτων με το σήμα του γαλλικού ομίλου. Την ανάπτυξη των καταστημάτων Carrefour στη Βουλγαρία έχει αναλάβει η ελληνική Retail & More, εταιρεία του ομίλου AVE (συμφερόντων Νίκου και Γιάννη Βαρδινογιάννη). Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη της Carrefour στη Βουλγαρία και παλιότερα γινόταν πάλι μέσω ελληνικής εταιρείας και συγκεκριμένα της «Μαρινόπουλος», με την εκεί μονάδα να καταρρέει και τα ακίνητα να βγαίνουν σε πλειστηριασμό πριν από την πτώχευση στην Ελλάδα.

Το πλάνο προβλέπει την ανάπτυξη 22 καταστημάτων Carrefour στη Βουλγαρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την επέκταση να αφορά αρχικά τη Σόφια και στη συνέχεια τη Βάρνα, το Μπουργκάς, το Μπάνσκο και το Μπόροβετς. Μάλιστα, τα καταστήματα στο Μπάνσκο και το Μπόροβετς εξετάζεται να είναι εποχικού χαρακτήρα, λειτουργώντας μόνο κατά την περίοδο αιχμής για την περιοχή.

Η Retail & More συνεργάζεται στη Βουλγαρία με τον όμιλο Parkmart Holding, ο οποίος διαχειρίζεται τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Parkmart και Aldο. Η πρώτη φάση επέκτασης της Carrefour στη βουλγαρική αγορά προβλέπει τη μετατροπή έξι υφιστάμενων καταστημάτων με το σήμα Parkmart σε Carrefour, στη Σόφια, τη Βάρνα και το Μπουργκάς και τη μετατροπή σε Carrefour εποχικών καταστημάτων που σήμερα λειτουργούν με το σήμα Aldo στα χειμερινά θέρετρα Μπάνσκο και Μπόροβετς. Τα μεγάλα καταστήματα θα λειτουργούν με το σήμα Carrefour Market και τα μικρότερα (200-500 τ.μ.) με το σήμα Carrefour Express. Συνολικά εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς 25 καταστήματα Parkmart και Aldo θα έχουν μετονομαστεί και θα λειτουργούν υπό το σήμα Carrefour. Πέραν αυτών σχεδιάζεται να ανοίξουν δύο νέα καταστήματα Carrefour –δεν θα πρόκειται δηλαδή για μετονομασία υφιστάμενων καταστημάτων– εκ των οποίων ένα στη Βάρνα και ένα στο Πλόβντιβ.

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Στην Ελλάδα η Retail & More έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής 25 καταστήματα Carrefour σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Κω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή