Η «Π. Πετρόπουλος» ξεκινάει την παραγωγή σκούτερ

Η «Π. Πετρόπουλος» ξεκινάει την παραγωγή σκούτερ

Μέσα στη χρονιά η διάθεση του ηλεκτροκίνητου οχήματος από την εταιρεία

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη καλύτερα μεγέθη αναμένει για τη φετινή χρονιά συγκριτικά με το 2023 η «Π. Πετρόπουλος», που κατασκευάζει, διασκευάζει, διανέμει και υποστηρίζει μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία, που εμφάνισε πέρυσι επιδόσεις-ρεκόρ, καταγράφει ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο ανοδικές επιδόσεις, με τη δραστηριότητά της να είναι ενισχυμένη λόγω της απόκτησης της αντιπροσωπείας της MV Agusta και καινούργιου αγροτικού εξοπλισμού. Επίσης, μέσα στη χρονιά η «Π. Πετρόπουλος» πρόκειται να διαθέσει το νέο της προϊόν, ένα ηλεκτρικό σκούτερ που θα παράγεται από τη δική της γραμμή παραγωγής στη Μεταμόρφωση, η οποία έχει ετήσια δυναμικότητα 2.000 τεμαχίων.

Το ηλεκτροκίνητο σκούτερ, για το οποίο η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατίας, εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα Ecoshift που έχει προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ και επικεντρώνεται στη δημιουργία λύσεων μικροκινητικότητας, κυρίως προς επιχειρήσεις. Για το σκούτερ, όπως ανέφερε στη χθεσινή γενική συνέλευση ο πρόεδρος της «Π. Πετρόπουλος», Μιχάλης Η. Οικονομάκης, υπάρχει ήδη αγοραστικό ενδιαφέρον, με την εισηγμένη να επιδιώκει μέχρι το τέλος της πρώτης διετίας να έχει πωλήσει περίπου 1.000 οχήματα.

Σε ερώτηση μετόχου για την πρόσφατη ανάληψη της αντιπροσωπείας των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD από παίκτη της αγοράς, η διοίκηση της «Π. Πετρόπουλος» σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αξιολογήθηκε για τα δεδομένα της εισηγμένης ως μη συμφέρουσα, λαμβάνοντας υπόψη και τις επενδύσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν εμπροσθοβαρώς.

Τόνισε ακόμη ότι ως διανομέας (από το 2021) των ηλεκτρικών φορτηγών της BYD δεν είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα κατά τη διαδικασία της διεκδίκησης της αντιπροσωπείας, διότι οι τομείς των επιβατικών οχημάτων και των φορτηγών είναι πλήρως αυτοτελείς, παρότι ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Οπως σημείωσε ο Θόδωρος Β. Αναγνωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της «Π. Πετρόπουλος», η εταιρεία δέχεται πολυάριθμες προτάσεις από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της, αλλά είναι ιδιαίτερα επιλεκτική επειδή, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες από τη χώρα του «Δράκου» δεν διαθέτουν τομέα υπηρεσιών after sales.

Η διοίκηση της εταιρείας διέψευσε εκ νέου το ενδεχόμενο εξαγοράς του ποσοστού των βασικών μετόχων της, Κώστα και Γιάννη Πετρόπουλου, σημειώνοντας πως η «Π. Πετρόπουλος» είναι ελκυστική τόσο σε funds όσο και σε στρατηγικούς επενδυτές. «Οπως έχουμε ήδη ενημερώσει την Κεφαλαιαγορά, οι βασικοί μέτοχοι είναι σε συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί εταιρικό γεγονός», ανέφερε ο κ. Οικονομάκης. Σημειώνεται ότι οι αδελφοί Πετρόπουλοι δεν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, την οποία διοικούν ο Μ. Οικονομάκης και ο Θ. Αναγνωστόπουλος.

Η εταιρεία, της οποίας η μερισματική απόδοση ανέρχεται στο 9%, ενίσχυσε το 2023 τον κύκλο εργασιών κατά 36,7%, σε 213,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη μετά τους φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να ενισχύονται κατά 23,1% – 8 εκατ. ευρώ. Κατά την περασμένη χρήση τα μεικτά κέρδη της «Π. Πετρόπουλος» αυξήθηκαν κατά 41,1%, ενώ τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκαν σε 53,3 εκατ. ευρώ από 47 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή