Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group

Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία ξενοδοχεία με περισσότερες από 350 κλίνες, που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, ελέγχει πλέον η Attica Group, η οποία προχωρεί την ανακατασκευή και αναβάθμισή τους, ενώ παράλληλα φέρεται να εξετάζει την απόκτηση και άλλων μονάδων σε προορισμούς του Αιγαίου όπου ταξιδεύουν τα πλοία της. Μέχρι στιγμής έχει καταβάλει περίπου 27 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των τριών ξενοδοχείων, επιπλέον ποσά για την απόκτηση όμορων οικοπέδων, ενώ υλοποιεί πρόσθετες δαπάνες για ανακαινίσεις, επεκτάσεις και δραστικό περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους.

Διευρύνει με αυτόν τον τρόπο συνεχώς τη θέση της στον τουριστικό κλάδο, καθώς το μάνατζμεντ του ακτοπλοϊκού ομίλου αναγνωρίζει τον τουρισμό ως συμπληρωματικό της βασικής του δραστηριότητας στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και οχημάτων. Κτηματομεσιτικές πηγές εκτιμούν πως οι εξαγορές έχουν πραγματοποιηθεί σε ελκυστικές αποτιμήσεις και έτσι η εταιρεία πρέπει ήδη να ετοιμάζεται να εγγράψει σημαντικές υπεραξίες κατά την τρέχουσα χρήση, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια οι μέσες τιμές ανά δωμάτιο στις Κυκλάδες, ειδικά σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, έχουν ανέβει σημαντικά ακολουθώντας την ανοδική πορεία των πεντάστερων συγκροτημάτων.

Αυτή την εβδομάδα η Attica Group ολοκλήρωσε την απόκτηση του δεύτερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Νάξο μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Attica Blue Hospitality και του τρίτου συνολικά στις Κυκλάδες μέχρι στιγμής. Η εταιρεία εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Galaxy Hotel, όμορου του ήδη από το 2021 δικού της Νaxos Resort Beach Hotel, που βρίσκονται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Το ύψος της τρέχουσας επένδυσης ανήλθε σε 14 εκατ. και χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια. Το νεοαποκτηθέν Galaxy χτίστηκε το 1990, ανακαινίστηκε πρόσφατα, βρίσκεται σε οικόπεδο έξι στρεμμάτων, ενώ διαθέτει 54 δωμάτια, 104 κλίνες, πισίνα και άλλους χώρους.

Μέχρι στιγμής έχει αποκτήσει δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Νάξο και μία στην Τήνο.

«Η ανωτέρω επένδυση αποτελεί μέρος ενός διευρυμένου επενδυτικού πλάνου στο νησί της Νάξου με έτος αφετηρίας το 2021, όταν αποκτήθηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Naxos Resort Beach Hotel, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενοποιημένη μονάδα με το νεοαποκτηθέν Galaxy Hotel», αναφέρει το μάνατζμεντ της Attica, η οποία με τις δύο αυτές εξαγορές στο νησί και το επενδυτικό πλάνο εκσυγχρονισμού υποδομών και υπηρεσιών εξελίσσει ως προορισμό τη Χώρα της Νάξου.

Σημειώνεται πως το νησί γνωρίζει αυξημένες τουριστικές ροές τα τελευταία δύο έτη τόσο από Ελληνες όσο και ξένους ταξιδιώτες. Στην ίδια ακριβώς τοποθεσία η Attica Group έχει αγοράσει και όμορα οικόπεδα δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο περίπου 20 στρεμμάτων. Μαζί με τη δεύτερη μονάδα, που είχε αγοραστεί έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, η ξενοδοχειακή δυναμικότητα της Attica Group στη Νάξο ανέρχεται σε 142 δωμάτια και 286 κλίνες, με τα σχέδια να μιλούν για αύξηση σε 200 δωμάτια και 500 κλίνες.

Επιπλέον, η Attica Blue Hospitality έχει εξαγοράσει έναντι 6,5 εκατ. ευρώ και το υπό εκτεταμένη ανακατασκευή και αναβάθμιση Tinos Beach Hotel στα Κιόνια της Τήνου, που όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργήσει ως μονάδα πέντε αστέρων.

Ο Πάνος Δικαίος, διευθύνων σύμβουλος της Attica, σχολιάζοντας την εξαγορά αυτής της εβδομάδας σημειώνει πως «η επέκτασή μας στον ξενοδοχειακό κλάδο δημιουργεί το υπόβαθρο για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες μας και τη δημιουργία περαιτέρω αξίας μέσω των συνεργειών που θα προκύψουν. Η επένδυσή μας ενισχύει την τοπική οικονομία και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», ενώ αποκαλύπτει πως η Attica θα συνεχίσει να «διευρύνει την παρουσία της στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού μέσα από εξαγορές και επενδύσεις και σε άλλα νησιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή