Delta Air Lines: Επιστροφή στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Delta Air Lines: Επιστροφή στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Η αμερικανική εταιρεία αναμένει ότι η κερδοφορία της και το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη έναντι ζημιών, που ξεπέρασαν μάλιστα τις εκτιμήσεις της αγοράς, κατέγραψε η Delta Air Lines το πρώτο τρίμηνο και ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, Εντ Μπαστιάν, δήλωσε ότι οι κρατήσεις τόσο για ταξίδια αναψυχής όσο και για επαγγελματικά είναι ισχυρές, καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής.

Ο αερομεταφορέας κέρδισε 37 εκατ. δολάρια ή 6 σεντς ανά μετοχή τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από ζημίες ύψους 363 εκατ. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της Delta ύψους 288 εκατ. δολαρίων ή 45 σεντς ανά μετοχή, αυξήθηκαν από 163 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα έσοδα ύψους 12,56 δισ. δολαρίων ήταν αυξημένα κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (12,5 δισ.). «Οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια σαν μια επένδυση στον εαυτό τους», δήλωσε ο Μπαστιάν σε συνέντευξή του. Παράλληλα, η Delta Air Lines αναμένει ότι τα κέρδη και τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της Wall Street, καθώς περισσότερες εταιρείες αυξάνουν τα επαγγελματικά ταξίδια και η ζήτηση για ταξίδια αναψυχής παραμένει σταθερή πριν από την έναρξη του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τα προσαρμοσμένα κέρδη θα είναι 2,20 έως 2,50 δολάρια ανά μετοχή την τρέχουσα περίοδο. Η πρόβλεψη αυτή είναι πάνω από τα 2,23 δολάρια που προβλέπουν οι αναλυτές στο Bloomberg. Τα έσοδα αναμένει να αυξηθούν έως και 7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες της Wall Street.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή