Avis: Δάνειο 108,3 εκατ. από EBRD και Ταμείο Ανάκαμψης

Avis: Δάνειο 108,3 εκατ. από EBRD και Ταμείο Ανάκαμψης

Για την ανανέωση του στόλου της εταιρείας με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δάνειο 108,3 εκατ. ευρώ χορήγησε στην Avis η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για την ανανέωση του στόλου της με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, υλοποιώντας επενδύσεις της τάξεως των 135 εκατ. ευρώ για την προμήθεια περίπου 2.900 «πράσινων» αυτοκινήτων. Ποσό 40,6 εκατ. ευρώ του δανείου θα προέλθει από την EBRD, με τα υπόλοιπα 67,7 εκατ. ευρώ να διοχετεύονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα, η Avis προχωράει στην ανάπτυξη δικτύου φορτιστών σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με μεγάλους παίκτες της αγοράς. Η εταιρεία είχε εξασφαλίσει και το 2020 χρηματοδότηση 130 εκατ. ευρώ που είχε προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και το ολλανδικό συνταξιοδοτικό fund ASR.

«Είμαι ευτυχής που υπογράφω σήμερα αυτή τη δεύτερη πολύ σημαντική συναλλαγή με την Avis, μια εταιρεία που φιλοδοξεί να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών και την ευρύτερη απανθρακοποίηση της Ελλάδας», ανέφερε η Σαρλότ Ρούχε. «Αυτή η χρηματοδοτική διευκόλυνση από την EBRD και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στο φιλόδοξο στρατηγικό μας σχέδιο για την ενίσχυση του σύγχρονου στόλου της Avis με αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, προς ένα πιο πράσινο μέλλον στον τομέα της κινητικότητας στην Ελλάδα και μειώνοντας δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα κατά περισσότερους από 50.000 τόνους CO2 ετησίως», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Avis Ανδρέας Ταπραντζής.

Στην τελετή υπογραφής της δανειακής σύμβασης, που έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου, συμμετείχαν η διευθύνουσα σύμβουλος Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της EBRD Σαρλότ Ρούχε, η επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο Αντρέα Μοράρου, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Avis Ανδρέας Ταπραντζής και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή