Νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η ρομποτική, λέει η Amazon

Νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η ρομποτική, λέει η Amazon

Tα τελευταία χρόνια περισσότερες από 700 νέες ειδικότητες έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ανησυχίες ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη απειλούν τις δουλειές των ανθρώπων έρχεται να κατευνάσει κορυφαίο στέλεχος της Amazon. Κατά τον Στέφανο λα Ροβέρε, διευθυντή ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, οι ρόλοι των ανθρώπων όχι απλώς δεν χάνονται, αλλά ενισχύονται με την προηγμένη ρομποτική και τις εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως η AI.

Ο ίδιος είπε στο CNBC ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων ειδικοτήτων και θέσεων εργασίας και ότι η Amazon με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αναφέρει ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων εκπλήρωσης, που εκτελούν τις παραγγελίες τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια συνολική επένδυση άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Στην Amazon τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους, γλιτώνοντάς τους από μεγάλες αποστάσεις περπατήματος, επαναλαμβανόμενες κινήσεις και από το να σηκώνουν μεγάλα βάρη. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες, να αποκτήσουν νέες ικανότητες και να πετύχουν τους στόχους που βάζουν για την καριέρα τους, σημειώνει. Πρόσθεσε δε, ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας. Εφερε σαν παράδειγμα τη δική του ομάδα, το τμήμα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης της Amazon, το οποίο επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση του τεράστιου δικτύου κέντρων εκπλήρωσης της Amazon, δηλαδή τις εγκαταστάσεις που είναι υπεύθυνες για τη συσκευασία των παραγγελιών, ώστε αυτές να είναι ετοιμοπαράδοτες για τους πελάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT