«Σαφάρι» κατά της τηλεοπτικής πειρατείας και στην Κρήτη

«Σαφάρι» κατά της τηλεοπτικής πειρατείας και στην Κρήτη

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στο νησί – Χρήστες της πλατφόρμας πετούσαν τα παράνομα boxes στα σκουπίδια, φοβούμενοι ότι θα ακολουθήσουν συλλήψεις - Χειροπέδες σε έξι άτομα σε όλη την επικράτεια από την αρχή του έτους.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη.

Η επιχείρηση που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό πολλών ατόμων που εμπλέκονταν σε δραστηριότητες παράνομης τηλεοπτικής πειρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εισέβαλαν σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νησιού, εντοπίζοντας και κατάσχοντας παράνομα ψηφιακά μέσα και άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείτο για τη λήψη και αναμετάδοση πειρατικών τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ψηφιακό πελατολόγιο με ονόματα και διευθύνσεις τελικών απλών χρηστών.

Η δράση αυτή οδήγησε πολλούς απλούς χρήστες να πετούν τα παράνομα boxes στα σκουπίδια, φοβούμενοι ότι θα ακολουθήσουν συλλήψεις, όπως έγινε και τις προηγούμενες εβδομάδες σε έρευνες σε σπίτια τελικών απλών χρηστών στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι, ενώ βρισκόμαστε ήδη στο α΄ εξάμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της τηλεοπτικής πειρατείας, έξι συλλήψεις σε όλη την επικράτεια και ταυτόχρονα έχουν εκδικαστεί δεκάδες υποθέσεις, με πολλά έτη φυλάκισης στους εμπλεκόμενους. Με τις προσόδους από το παράνομο streaming πραγματοποιείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αγοραπωλησίες κινητής και ακίνητης περιουσίας, εικονικές επιχειρήσεις και έντονη παράλληλη παραβατικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή