Δημόσια πρόταση για την Epsilon Net από Μίχο, ΕΤΕ και BidCo

Δημόσια πρόταση για την Epsilon Net από Μίχο, ΕΤΕ και BidCo

Το 2024 η εταιρεία ενίσχυσε κατά 24,13% τον τζίρο της, σε 93,2 εκατ. ευρώ, και αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 19,82%, σε περίπου 22 εκατ. ευρώ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προχωρούν από κοινού ο Ιωάννης Μίχος, βασικός μέτοχος, κάτοχος του 55,42% της Epsilon Net και πρόεδρος και CEO αυτής, η Εθνική Τράπεζα που ελέγχει το 7,5% της εταιρείας πληροφορικής και το fund General Atlantic του οποίου η θυγατρική (Ginger Digital BidCo) θα αποκτήσει τις μετοχές της μειοψηφίας. Ουσιαστικά, με όχημα την BidCo, ο κ. Μίχος, η ETE και ο όμιλος General Atlantic επιδιώκουν, μέσω της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, να αποκτήσουν τις μετοχές και τα δικαιώματα ψήφου που δεν κατέχουν, βάσει μεταξύ τους συμφωνίας. Εφόσον η δημόσια πρόταση, που διαμορφώνεται στα 12 ευρώ ανά μετοχή, στεφθεί με επιτυχία, τότε αναμένεται η Epsilon Net να τεθεί εκτός Χρηματιστηρίου.

Χθες, λίγες ώρες προτού η Epsilon Net ανακοινώσει –αργά το απόγευμα– την υποβολή της δημόσιας πρότασης, με μια άλλη ανακοίνωσή της –το πρωί– επιβεβαίωσε πως «υφίστανται διαπραγματεύσεις οι οποίες αφορούν σε στρατηγική συνεργασία με επενδυτή του εξωτερικού και βρίσκονται στο τελικό στάδιο». Ωστόσο δεν προβλέπεται η μεταβίβαση του ποσοστού του βασικού μετόχου της, Ιωάννη Μίχου. Στο μεσοδιάστημα ακολούθησε η αναστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας, αλλά και η αναβολή της προγραμματισμένης ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η μετοχή της εταιρείας είχε υποχωρήσει σε ποσοστό 30% λόγω εσφαλμένης, τότε, αποτίμησης της εύλογης αξίας των δικαιωμάτων προαίρεσης στο προσωπικό της. Οι μετοχές της Epsilon Net εισήχθησαν στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Ιούλιο του 2020, στην τιμή των 2,4 ευρώ, η οποία χθες, προτού ανασταλεί η διαπραγμάτευση, είχε διαμορφωθεί σε 10,1 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης των μετοχών της Epsilon Net, η δίκαιη αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας ανέρχεται σε 572,39 εκατ. ευρώ, δηλαδή 10,56 ευρώ ανά μετοχή.

Το 2024 η εταιρεία ενίσχυσε κατά 24,13% τον τζίρο της, σε 93,2 εκατ. ευρώ, και αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 19,82%, σε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) εμφάνισαν άνοδο 24,06%, σε περίπου 31 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά το fund General Atlantic, που επιδιώκει μέσω της BidCo να αποκτήσει τις μετοχές μειοψηφίας, ιδρύθηκε το 1980 και διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αξίας 84 δισ. δολ. σε πέντε περιοχές παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή