Carrefour: Επεκτείνεται σε όλα τα Βαλκάνια μέσω της Retail & More

Carrefour: Επεκτείνεται σε όλα τα Βαλκάνια μέσω της Retail & More

Η ελληνική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την Carrefour στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός πενταετούς πλάνου ανάπτυξης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η ελληνική Retail & More (συμφερόντων Ν. Βαρδινογιάννη) ετοιμάζεται να ανοίξει το σήμα Carrefour –της γνωστής γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ– περαιτέρω στα Βαλκάνια και δη σε Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο. H ελληνική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με την Carrefour προκειμένου να έχει την αποκλειστικότητα της ανάπτυξης του σήματος στις παραπάνω περιοχές, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός πενταετούς πλάνου ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ξεκίνησε στη Βουλγαρία η λειτουργία τριών καταστημάτων με το σήμα του γαλλικού ομίλου (δύο στη Σόφια και ένα στη Βάρνα), με την ανάπτυξη να γίνεται από τη Retail & More. Το πλάνο προβλέπει την ανάπτυξη 22 καταστημάτων Carrefour στη Βουλγαρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την επέκταση να αφορά αρχικά τη Σόφια και στη συνέχεια τη Βάρνα, το Μπουργκάς, το Μπάνσκο και το Μπόροβετς. Μάλιστα, τα καταστήματα στο Μπάνσκο και το Μπόροβετς εξετάζεται να είναι εποχικού χαρακτήρα, λειτουργώντας μόνο κατά την περίοδο αιχμής για την περιοχή. Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για τους επόμενους μήνες στην ελληνική αγορά, αυτός προβλέπει τη σταδιακή μετατροπή σε Carrefour Express των καταστημάτων Economy που εξαγόρασε πρόσφατα η Retail & More, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην Αττική. Παράλληλα συνεχίζει την ανάπτυξη δικτύου νέων καταστημάτων, εταιρικών και franchise, με στόχο 30 νέα καταστήματα έτσι ώστε το δίκτυο να υπερβαίνει τα 70 καταστήματα στο τέλος του έτους.

Εντός του πρώτου εξαμήνου αναμένεται η είσοδος στο quick commerce, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2024 η Retail & More σχεδιάζει να λειτουργήσει πιλοτικά στην Ελλάδα το πρώτο Carrefour Bio, με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα, σε προϊόντα χωρίς γλουτένη κ.ά.

Ταυτόχρονα, η Retail & More βρίσκεται σε συζητήσεις για την έναρξη εξαγωγών ελληνικών προϊόντων που παράγονται ως ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό της Carrefour, έτσι ώστε να κατευθύνονται και σε άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η γαλλική αλυσίδα. Η αρχή αναμένεται να γίνει με την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή