Ομογενής επιχειρηματίας επενδύει στo ελληνικό real estate

Ομογενής επιχειρηματίας επενδύει στo ελληνικό real estate

Μέσω της Z Group, που συνδέεται με τον ιδρυτή της νεοϋορκέζικης Galaxy

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προοπτικές της ελληνικής κτηματαγοράς, αλλά και ο ιδιαίτερος δεσμός με την Ελλάδα που αποτελεί τη γενέτειρά του, είναι οι βασικές αιτίες για τις οποίες ο Ελληνοαμερικανός Στιβ Ζερβούδης αξιολογεί την υλοποίηση επενδύσεων στα ελληνικά ακίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής ίδρυσε την ελληνική εταιρεία Z Group, στην οποία επικεφαλής είναι ο Τζίμι Ζερβούδης, ένας από τους τέσσερις γιους του. Οπως αναφέρουν στην «Κ» κύκλοι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, η Z Group εξετάζει την υλοποίηση επενδύσεων, σε πρώτη φάση στο νησί της Χίου, από όπου τη δεκαετία του 1960, σε ηλικία 13 ετών, ο Στιβ Ζερβούδης μετανάστευσε στην Αμερική.

Ο Ελληνοαμερικανός, που έχει συμπληρώσει περισσότερο από μισό αιώνα ζωής στις ΗΠΑ, επισκέπτεται μαζί με την οικογένειά του κάθε χρόνο τη Χίο, θεωρεί ότι η τοπική αγορά ακινήτων παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες για άντληση υψηλών αποδόσεων μέσω έργων ανάπτυξης ακινήτων ή αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων. Το νησί διαθέτει ένα σημαντικό απόθεμα οικιστικών και μη ακινήτων που είναι μεγάλης παλαιότητας ή είναι εγκαταλελειμμένα και ως εκ τούτου η αναβάθμισή τους παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές για εξασφάλιση υπεραξιών.

Ενδεικτικό της δυναμικής που εμφανίζει η Χίος, όπου ο αριθμός των ξενοδοχειακών κλινών δεν υπερβαίνει τις 6.000, είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Παράγοντες του τουρισμού στη Χίο προσβλέπουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου λόγω και των έργων αναβάθμισης του κρατικού αερολιμένα «Ομηρος», τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Κατά πληροφορίες, η Z Group δεν αποκλείει την υλοποίηση επενδύσεων και στην Αθήνα, όπου βέβαια οι ευκαιρίες για εμφάνιση υψηλών αποδόσεων έχουν περιοριστεί, ενώ ειδικοί εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρξει διόρθωση αξιών.

Ο Στιβ Ζερβούδης εξετάζει την υλοποίηση επενδύσεων, σε πρώτη φάση στο νησί της Χίου.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο 74χρονος Στιβ Ζερβούδης όσο και ο γιος του Τζίμι διαθέτουν τεχνογνωσία στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στις ΗΠΑ, με τον πρώτο να έχει ιδρύσει το 1980 τον όμιλο Galaxy General Contracting με έδρα το Μπρονξ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατασκευή και ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών και κτιρίων γραφείων στη Νέα Υόρκη και δίνει έμφαση στη δημιουργία κατοικιών προσιτών σε χαμηλότερης εισοδηματικής κατηγορίας αγοραστές, έχοντας δημιουργήσει το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών αναπτύξεων του Μπρονξ.

Ο τεχνικός όμιλος συνεργάζεται με τον Δήμο της Νέας Υόρκης με αντικείμενο τη δημιουργία διαμερισμάτων (βάσει δημοσίων προγραμμάτων εξασφάλισης στέγης) που διαθέτουν προσιτό ενοίκιο και απευθύνονται σε νοικοκυριά μεσαίας ή χαμηλής εισοδηματικής κατηγορίας.

Η Galaxy GC έχει συνδεθεί με την αναβάθμιση συνοικιών σε Μπρονξ, Κουίνς και Μπρούκλιν μέσω σειράς έργων αναδιαμόρφωσης και αλλαγής χρήσης εγκαταλελειμμένων ακινήτων, ενώ το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει έναν υπολογίσιμο αριθμό ουρανοξυστών στο Μανχάταν. Το 2013 η Galaxy υπήρξε μία από τις εταιρείες που επέλεξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «New York’s Build it Back Program» για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει ο τυφώνας Σάντι, έχοντας αναγκάσει, τότε, περισσότερες από 20.000 οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Galaxy GC αποτελεί τη μετεξέλιξη της επιχείρησης που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Στιβ, Κωνσταντίνος, που είχε μεταναστεύσει στην Αμερική το 1955.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT