Δύο προγράμματα από τη ΔΥΠΑ για εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Δύο προγράμματα από τη ΔΥΠΑ για εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Εργασία για 2 ή 7 χρόνια με ηλικιακά κριτήρια σε φορείς του Δημοσίου, δήμους και περιφέρειες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απασχόληση σε φορείς του δημόσιου τομέα, δήμους και περιφέρειες για 2 ή 7 χρόνια με βάση ηλικιακά κριτήρια προβλέπουν δύο προγράμματα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν αύριο Κυριακή 12 Μαΐου. Στους άνω των 55 ετών δίνεται η δυνατότητα να εργαστούν έως 7 έτη σε δήμους και περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Για όσους είναι έως 54 ετών παρέχεται εργασία για 2 έτη σε φορείς του δημόσιου τομέα. Πλέον, βάσει της ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν τα εξής:

1. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για όσους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης, προϋπολογισμού άνω των 40,416 εκατ. ευρώ, αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 12 Μαΐου. Συγκεκριμένα, αφορά όσους είναι ηλικίας άνω των 55 ετών, συμπεριλαμβανομένων και όσων διανύουν το 55ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2024, ήτοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η/12/1970 και δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία 320 νέων θέσεων απασχόλησης μέσω της τοποθέτησής τους στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και συγκεκριμένα στους Δήμους: Αλιάρτου, Θηβαίων, Λεβαδέων, Ορχομενού, Χαλκιδέων, Κύμης – Αλιβερίου, Διρφύων – Μεσσαπίων, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας, Καστοριάς, Σερβίων – Βελβεντού και Λοκρών και στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων ανέρχονται στο ποσό των 1.210 ευρώ και η συνολική χρονική διάρκεια απασχόλησής τους ορίζεται έως 7 έτη.

2. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για όσους είναι ηλικίας έως 54 ετών.

Το εν λόγω πρόγραμμα, προϋπολογισμού 19,525 εκατ. ευρώ, αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ έως 54 ετών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία 536 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησής τους σε φορείς του υπουργείου Υγείας, στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στον e-ΕΦΚΑ, στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται στο ποσό των 1.210 ευρώ και η χρονική διάρκεια απασχόλησής τους ορίζεται σε 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT