Aegean: Αύξηση θέσεων και νέοι προορισμοί

Aegean: Αύξηση θέσεων και νέοι προορισμοί

Tο φετινό καλοκαίρι η αεροπορική διαθέτει 13,4 εκατ. θέσεις – Iσχυροποίηση της ζήτησης από ξένους, αλλά και από Ελληνες

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερο αριθμό διαθέσιμων θέσεων προσφέρει κατά τη θερινή περίοδο του 2024 η Aegean, που συμπληρώνει φέτος 25 έτη λειτουργίας. «O βασικός παράγοντας που οδήγησε στην έναρξη της Aegean υπήρξε το όραμα και η ανθρώπινη διάσταση του Θοδωρή Βασιλάκη (ιδρυτή της αεροπορικής)», ανέφερε σε δημοσιογραφική εκδήλωση στο Εμιράτο του Ντουμπάι, το οποίο η αεροπορική συνδέει από τον περασμένο Νοέμβριο με την Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aegean – Olympic Air Δημήτρης Γερογιάννης.

Οπως πρόσθεσε, εκτός από το όραμα του ιδρυτή, η ξεκάθαρη στρατηγική του προέδρου της αεροπορικής Ευτύχη Βασιλάκη, οι μέτοχοι που συνεισέφεραν τα πρώτα τέσσερα χρόνια τα δικά τους κεφάλαια και οι κοινοί στόχοι που μοιράζονται οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Aegean, διαμόρφωσαν την έως τώρα πορεία της.

Κατά τη φετινή επετειακή χρονιά η Aegean δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω μείωση της εποχικότητας. Οπως ανέφερε ο Γιάννης Ράσογλου, διευθυντής Δικτύου και Αεροπορικών Συνεργασιών, το φετινό καλοκαίρι η αεροπορική διαθέτει 13,4 εκατ. θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 6% συγκριτικά με πέρυσι. Οπως πρόσθεσε, ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2024 εμφανίζουν αύξηση χωρητικότητας 12%-15%, με την ανοδική αυτή μεταβολή να αναμένεται να συνεχιστεί.

Στο θερινό πρόγραμμα, εκτός από τα δρομολόγια που ξεκίνησαν τον χειμώνα, όπως το Ντουμπάι και το Κισινάου, η αεροπορική έχει προσθέσει τρεις νέους προορισμούς από την Αθήνα προς το εξωτερικό, ενώ επενδύει στην ενίσχυση των υφιστάμενων δρομολογίων της από την Αθήνα. Αντίστοιχα ενισχύει τη βάση της Θεσσαλονίκης, όπου οι προορισμοί έχουν αυξηθεί σε 20 από εννέα το 2019. Ορισμένες από τις αγορές τις οποίες επιδιώκει να ενισχύσει, φέτος, η Aegean περιλαμβάνουν την Κύπρο, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Μια τάση που έχει καταγράψει η Aegean σχετίζεται με την ισχυροποίηση της ζήτησης για ταξίδι από τους Ελληνες, όπως απέδειξαν οι αυξημένες κρατήσεις εισιτηρίων κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Είναι ενδεικτικό ότι το Μαρόκο υπήρξε, κατά το φετινό Πάσχα, ο πιο περιζήτητος προορισμός από Ελληνες. Η ενίσχυση της δραστηριότητας της αεροπορικής περιλαμβάνει την προσθήκη νέων δρομολογίων με ορίζοντα τα τέλη του 2026, οπότε θα έχει ξεκινήσει η παραλαβή των τεσσάρων νέων αεροσκαφών A321 neo LR προς την Ινδία, τον Περσικό Κόλπο και την Κεντρική Αφρική, όπου καταγράφεται ζήτηση για νέο προϊόν.

Η Πέπη Σταμάτη, αναπληρώτρια διευθύντρια τιμολογιακής πολιτικής της Aegean σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο υπήρξε αύξηση διαθεσίμων θέσεων σε ποσοστό 6% και πληρότητα της τάξεως του 80%, που είναι αντίστοιχη με αυτή του 2023. Στα δρομολόγια εξωτερικού οι διαθέσιμες θέσεις αυξήθηκαν κατά 10% και η πληρότητα ενισχύθηκε κατά 81%, με τις βελτιωμένες αυτές επιδόσεις να συνάδουν με τη στρατηγική της Aegean για διεύρυνση της θερινής περιόδου. Προς την κατεύθυνση αυτή, για πρώτη φορά, ο αερομεταφορέας ξεκίνησε από τον χειμώνα του 2023 να πραγματοποιεί θερινά δρομολόγια σε προορισμούς, όπως το Μπιλμπάο, το Ταλίν, το Τσισινάου και η Βαρκελώνη (από τη βάση της Θεσσαλονίκης).

Πέραν των κινήσεων που δρομολογεί στον τομέα της ανάπτυξης δικτύου, η Aegean επενδύει και στην ενίσχυση των δικών της υποδομών, ολοκληρώνοντας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τη μετεγκατάστασή της στην καινούργια της τεχνική βάση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT