Protergia: Στοχεύει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά στο 30%

Protergia: Στοχεύει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά στο 30%

Τη νέα εικόνα της παρουσίασε η ναυαρχίδα του κλάδου ενέργειας της Mytilineos

2' 20" χρόνος ανάγνωσης

Σταθμό στη σχεδόν 20χρονη δυναμική παρουσία της στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αποτελεί η νέα εικόνα της Protergia, που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση. H Protergia είναι σήμερα η ναυαρχίδα του κλάδου ενέργειας της Mytilineos. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με συνολικό μερίδιο αγοράς 16,7% και ειδικότερα με ποσοστό στη μέση τάση 18,2% και στην υψηλή τάση 38,6%.

Προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σε περισσότερες από 500.000 παροχές σε ολόκληρη τη χώρα και παράγει από θερμικές μονάδες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 8,4 TWh, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής ζήτησης. Στον τομέα του φυσικού αερίου η εταιρεία, που άνοιξε την αγορά φέρνοντας το πρώτο ιδιωτικό φορτίο LNG, κατέχει σήμερα μερίδιο 40% στην ελληνική αγορά ενώ διαθέτει σημαντική παρουσία σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στις στρατηγικές στοχεύσεις της Protergia, σύμφωνα με τα στελέχη της, είναι η αύξηση του μεριδίου της στη λιανική αγορά στο 30%, αλλά κυρίως να οδηγεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα φέρνοντας πρώτη καινοτομίες και λύσεις που θα αναβαθμίζουν τη σχέση με τον πελάτη της, αλλά και τα οφέλη γι’ αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει να διανέμει 1.000 δωρεάν ψηφιακούς μετρητές στους πελάτες της, αλλά και την πλήρη ανανέωση των 85 καταστημάτων της.

Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με συνολικό μερίδιο αγοράς 16,7%.

Στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της νέας ταυτότητας της εταιρείας παρέστησαν οι πρέσβεις της Βρετανίας και της Γκάνας και από επιχειρηματικής πλευράς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης. «Με τίμησαν σήμερα οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών ανταγωνιστών μας. Κάνω ειδική μνεία γιατί το θεωρώ δείγμα πολιτισμού. Αν και πολεμάμε ο καθένας για τα μερίδια, η παρουσία τους εδώ δείχνει ότι αυτό είναι μια ευγενής άμιλλα και όχι κακούς όρους ανταγωνισμού, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα», είπε ο Eυάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής της Mytilineos.

O ίδιος περιέγραψε την αγορά ηλεκτρισμού ως «ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα για μεγάλα παιδιά», καθώς σε όλους τους τομείς –παραγωγή, διανομή και προμήθεια– τα πράγματα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα. Εμφαση στις νέες τεχνολογίες έδωσε παρουσιάζοντας τη νέα ταυτότητα της Protergia ο διευθύνων σύμβουλός της Γιάννης Καλαφατάς. «Δεν είμαστε μόνο πάροχοι ενέργειας αλλά και σύμβουλοι για να προσθέτουμε αξία στους καταναλωτές μας. Με εργαλεία και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, με φωτοβολταϊκά και ψηφιακούς μετρητές η εταιρεία προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις ενέργειας με βάση το προφίλ του κάθε πελάτη», τόνισε ο κ. Καλαφατάς.

Η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της Mytilineos σχολίασε πως τα επιτεύγματα της Protergia έχουν προσδώσει κύρος και αξιοπιστία, αλλά και σιγουριά. «Ολα αυτά έχουν σημασία γιατί πρέπει να απαντήσουμε σε μια νέα γενιά καταναλωτών. Είναι πιο απαιτητικοί. Πιο προηγμένοι τεχνολογικά. Και τελικά, πιο έμπειροι», τόνισε η κ. Μπουζάλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT