Νέα εξαγορά της Εθνικής Πανγαία στην Κύπρο

Νέα εξαγορά της Εθνικής Πανγαία στην Κύπρο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του Hilton Cyprus στην Λευκωσία – μιας από τις εμβληματικότερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού η οποία είναι το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Κύπρου –  προχώρησε η Εθνική Πανγαία, σε συνεργασία με την Invel Real Estate.

Η νέα επένδυση αφορά στην απόκτηση του 96,82 %  της Cyprus Tourism Development Public Company Limited από κοινού από την Εθνική Πανγαία και την Invel Real Estate, ενώ το ύψος της αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Το Hilton Cyprus αποτελεί σημείο αναφοράς για το τουριστικό προϊόν του νησιού, με δυναμικότητα 300 κλινών.

Με την εξαγορά του Hilton, Εθνική Πανγαία συνεχίζει τις επενδυτικές κινήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, το πρώτο τρίμηνο του 2019. Μόλις πριν από λίγους μήνες, απέκτησε χαρτοφυλάκιο 21 ακινήτων σε κομβικά σημεία της Κύπρου έναντι τιμήματος 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, απέκτησε το άλλοτε Holiday Inn, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας, όπως και την υπεραγορά τροφίμων, μισθωμένη στον Σκλαβενίτη, στη Λεμεσό.

Εκτός από το Hilton Cyprus και το πρώην Holiday Inn, η Εθνική Πανγαία  έχει προχωρήσει και στην εξαγορά του πεντάστερου Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Νέα εξαγορά της Εθνικής Πανγαία στην Κύπρο-1

Παράλληλα, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Μορέας στην Πάτρα, για το οποίο η Εθνική Πανγαία έχει έρθει σε συμφωνία με την Marriott και το επόμενο χρονικό διάστημα θα επαναλειτουργήσει ως «Moxy Patra Marina».

Επίσης, στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζεται ένα ακόμα ακίνητο της Πανγαίας, ένα πρωτοποριακό ξενοδοχειακό project, το Ergon House, το οποίο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός γαστρονομικού προορισμού και διαμονής.

Οι επενδυτικές κινήσεις της Εθνικής Πανγαία καταδεικνύουν τη στρατηγική της εταιρείας για επενδύσεις σε ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας στην Ελλάδα. Ακόμη, δείχνει το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζει και τις αγορές στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή όπως έδειξε η εξαγορά του Πύργου γραφείων City Tower στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός ακινήτων της Εθνικής Πανγαία ξεπερνά τα 345 σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Το χαρτοφυλάκιό της πλησιάζει σε αξία τα 2 δις ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή