Με άνοδο 0,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με άνοδο 0,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την έντονη μεταβλητότητα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, οι αγοραστές πήραν τα ηνία της αγοράς τις τελευταίες 2,5 ώρες κι έτσι οδήγησαν το ελληνικό Χρηματιστήριο σε νέα άνοδο, με τον Γενικό Δείκτη αλλά και τον δείκτη των τραπεζών να κλείνουν στα υψηλά ημέρας. Απόλυτος πρωταγωνιστής στο ταμπλό ήταν η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία σημείωσε άλμα 8,50%, ενώ σημαντικά κέρδη έδωσε και η μεσαία κεφαλαιοποίηση με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι μετοχές του ομίλου της Intracom. Επιλεκτικές τοποθετήσεις ενίσχυσαν και τα μη τραπεζικά blue chips, με αποτέλεσμα μόνο πέντε μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση να κλείσουν στο «κόκκινο» (Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Aegean).

Παράλληλα και η αγορά ομολόγων έδωσε σημαντική ώθηση στο Χ.Α. με την απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 3,826% και την απόδοση του 5ετούς να σημειώνει πτώση στο 2,665%, ενώ βελτίωση σημείωσε και το ομόλογο της Aegean, το οποίο έκανε πρεμιέρα χθες στο Χ.Α., με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 3,56%. Εν τω μεταξύ, στο 0,95% υποχώρησε η απόδοση στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων ενός έτους (52 εβδομάδων), από το 1,09% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, με τον ΟΔΔΗΧ να αντλεί 625 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 710,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 68,59 εκατ. ευρώ, με τη συνολική αξία πακέτων να φτάνει τα 16,82 εκατ. ευρώ ή το 27,51 % του συνολικού τζίρου. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,49%, η μεσαία κεφαλαιοποίηση σημείωσε κέρδη +4% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο +2,15% και στις 561,89 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, έως τα μέσα της συνεδρίασης κυριάρχησαν νευρικότητα και αρνητικά πρόσημα, ωστόσο στη συνέχεια και ειδικά στις τελικές δημοπρασίες η επανεμφάνιση των αγοραστών οδήγησε τον κλαδικό δείκτη στα υψηλά ημέρας. Η Alpha Bank έκλεισε στο +3,05%, η Eurobank στο +2,05%, η Εθνική στο +1,34% και η Πειραιώς στο +0,22%.

Σύμφωνα με τη Merit Securities, το μομέντουμ στο ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένει θετικό, με το πρώτο σημείο αντίστασης στις 710 μονάδες, ενώ το σημείο στήριξης βρίσκεται στις 686 μονάδες και τον κινούμενο μέσον όρο 20 ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή