ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Dogus, ΑΚΤΩΡ και ΑΒΙΑΡΕΠΣ διεκδικούν τη μαρίνα Αλίμου

lamda-dogus-aktor-kai-aviareps-diekdikoyn-ti-marina-alimoy-2305172

Εντός Απριλίου αναμένεται να αποφασιστεί σε ποιον από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές θα παραχωρηθεί η μαρίνα του Αλίμου. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει διενεργηθεί και η τελική φάση του διαγωνισμού, αυτή των βελτιωμένων δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, η οποία θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Το ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε χθες τις προσφορές των τριών υποψηφίων και αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόκριση και των τριών, καθώς η τρίτη χαμηλότερη προσφορά είχε διαφορά μικρότερη του 15% από τη δεύτερη.

Οι τρεις προκριθέντες υποψήφιοι επενδυτές είναι η ΑΒΙΑΡΕΠΣ, η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και η Lamda Dogus. Εν τω μεταξύ, μεθαύριο Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ την ενδελεχή αξιολόγηση των φακέλων που έχουν υποβάλει, έργο που υπολογίζεται να διαρκέσει έως την επόμενη Δευτέρα.

Στις 26 Μαρτίου, θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε αφενός να επισημοποιήσει την πρόκριση των επενδυτών και αφετέρου να προσδιορίσει όρους και ημερομηνίες για την ηλεκτρονική δημοπρασία (e-auction). Μεταξύ αυτών και την τιμή εκκίνησης, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου αποδεκτού προσφερόμενου τιμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση της αξίας της παραχώρησης. Το «βήμα» του διαγωνισμού, δηλαδή ένα σταθερό ποσό που ορίζεται ως η ελάχιστη αύξηση της κάθε βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς επί της τιμής εκκίνησης, θα προσδιοριστεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της 26ης του τρέχοντος.

Είναι η πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης που το ΤΑΙΠΕΔ θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction) για να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τα υποψήφια επενδυτικά σχήματα. Η εφαρμογή του e-auction αποτελεί διαδικασία η οποία ήδη από το 2013 χρησιμοποιείται στους διαγωνισμούς των ακινήτων, αποφέροντας σημαντικά αυξημένα τιμήματα, σημειώνουν πηγές της αγοράς.