Νέα γενιά στελεχών εκπαιδεύει το ReGeneration

Νέα γενιά στελεχών εκπαιδεύει το ReGeneration

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε το 90% το ποσοστό των νέων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απασχόλησης ReGeneration και ανανέωσαν το συμβόλαιό τους. Πρόκειται για το πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που βοηθάει νέους στην Ελλάδα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής πορείας τους. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ReGen στα πέντε χρόνια δράσης του έχει τοποθετήσει περισσότερους από 1.300 αποφοίτους σε 500 συμμετέχουσες εταιρείες, με ποσοστό ανανέωσης συμβολαίων 92%. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 170.000 ώρες στοχευμένης εκπαίδευσης, ενώ επίσης έχουν προσφέρει 17.000 ώρες κοινωνικής εργασίας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται. Αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του brain drain, αλλά και στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας (skills gap). Υλοποιείται δε με την υποστήριξη των χορηγών του, της Coca-Cola, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Oι γενικοί κύκλοι αιτήσεων στο ReGeneration πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, Σεπτέμβριο και Μάρτιο, και απευθύνονται σε νέους πτυχιούχους όλων των γνωστικών πεδίων που έχουν φοιτήσει σε οποιοδήποτε ακαδημαϊκό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2017 το πρόγραμμα παρουσίασε το ReGeneration Academy, που φιλοξενεί προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο να καλύψει το κενό μεταξύ διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς εργασίας και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων. Το ReGeneration Academy περιλαμβάνει 10+ στοχευμένους κύκλους, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται στη διάρκεια του χρόνου και ανάμεσα στους γενικούς κύκλους του ReGeneration.

Οπως εξηγεί στην «Κ» ο συνιδρυτής του ReGeneration Παναγιώτης Μαδαμόπουλος-Μοράρης, το πρόγραμμα χαρτογραφεί αποκλειστικά την αγορά νέων πτυχιούχων, άρα junior στελεχών, και στη συνέχεια αξιολογεί και επιλέγει (αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με προγράμματα του ΟΑΕΔ), εκπαιδεύει (τόσο σε ήπιες όσο και σε τεχνικές δεξιότητες) και τέλος τοποθετεί τους νέους αυτούς σε οργανικές θέσεις εργασίας για διάστημα κατ’ ελάχιστον έξι μηνών. Ο κατώτατος εγγυημένος μισθός του κάθε υποψηφίου ανέρχεται στα 750 ευρώ τον μήνα μεικτά, συν τις προβλεπόμενες από τον νόμο εργοδοτικές εισφορές.

Σύμφωνα με τον κ. Μαδαμόπουλο-Μοράρη, οι πιο βασικές δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες από τους junior υποψηφίους και σπάνια βρίσκουν αφορούν κυρίως τη διαχείριση έργου (project management), πώς να γίνεται σωστή ανατροφοδότηση (effective feedback), ομαδικότητα / συνεργατικότητα, επικοινωνιακές δεξιότητες, δημιουργική αλλά και αναλυτική σκέψη, διαχείριση χρόνου, ενώ τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την προσαρμοστικότητα και το ΑQ (Adaptability Quotient), την ικανότητα δηλαδή να ελισσόμαστε και να αναπτυσσόμαστε σε ένα γρήγορα και συχνά μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

To ReGeneration, μέσω του πυλώνα εκπαίδευσης, προσφέρει σε όλους τους υποψηφίους 32 ώρες εκπαίδευσης σε επιχειρηματικές δεξιότητες (business & soft skills), σε τομείς όπως σχεδιασμός (design thinking), παρουσίαση (presentation skills), διαχείριση έργων (project management) και ανάπτυξη νοοτροπίας (growth mindset) μέσω της OTEAcademy, του επίσημου εκπαιδευτικού συνεργάτη του προγράμματος. Επιπλέον, με τη στρατηγική συνεργασία του προγράμματος με την πλατφόρμα LinkedIn Learning, εξηγεί ο κ. Μαδαμόπουλος-Μοράρης, «ξεκλειδώνουν» χιλιάδες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες, καθώς τους δίνεται πλέον η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε περισσότερα από 9.000 online μαθήματα σε soft, hard και business skills, λαμβάνοντας και την αντίστοιχη πιστοποίηση από τους μεγαλύτερους οργανισμούς διεθνώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή