ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Intrum το «πακέτο» των 2,4 δισ. δανείων της Aeolus

Στην Intrum το «πακέτο» των 2,4 δισ. δανείων της Aeolus

Tην ολοκλήρωση της πώλησης του χαρτοφυλακίου Aeolus στον όμιλο Intrum ανακοίνωσε η PQH, που είναι ο ειδικός εκκαθαριστής για τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα που βρίσκονται υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα.

Το χαρτοφυλάκιο Aeolus, συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου ανατίθεται στην Intrum Hellas.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PQH, Ξάνθος Βράχας, σημείωσε ότι «η πώληση του χαρτοφυλακίου Aeolus αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την PQH και στέλνει ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης για το έργο που συντελούμε».

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum Investments για την Ελλάδα, Ακης Μπης, επισήμανε ότι, «ολοκληρώνοντας την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Aeolus, επιβεβαιώνουμε το σταθερό επενδυτικό ενδιαφέρον και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε με συνέπεια και στήριξη στην ελληνική αγορά, η οποία έχει στρατηγική σημασία για τον όμιλο Intrum και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Σε 24 αγορές

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas και μέλος της διοικητικής ομάδας του ομίλου Intrum, Γιώργος Γεωργακόπουλος, σημείωσε ότι «η εξειδικευμένη τεχνογνωσία και η χρήση σύγχρονων εργαλείων στη διαχείριση απαιτήσεων, καθώς και η μακροχρόνια εμπειρία και οι εξαιρετικές επιδόσεις του ομίλου στις 24 ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται, αποτελούν τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα.

Διαχειριζόμαστε τις απαιτήσεις όλων των χαρτοφυλακίων μας με γνώμονα την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των δανειοληπτών, στηρίζοντας παράλληλα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19».

Η Morgan Stanley & Co. International plc ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και το δικηγορικό γραφείο PotamitisVekris ως νομικός σύμβουλος για την PQH. Από την πλευρά της Intrum ως νομικός σύμβουλος ήταν η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας.