H Nestle Hellas αποκτά 51% της Aqua Spring

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τρίτη κατά σειρά εξαγορά ελληνικής εταιρείας, μετά τη «Λουμίδης» και την «Κορπή», προχωρεί η πολυεθνική Nestle Hellas που συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Ειδικότερα, για λογαριασμό της συγγενούς εταιρείας Perrier Vittel SA, αποκτά το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Aqua Spring, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην αγορά Home & Office (μεγάλες συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού των 19 λίτρων για χώρους εργασίας και κατοικίας) διατηρώντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%. Οι πωλήσεις σε αξία και όγκο της Aqua Spring ανέρχονται σε 2 εκατ. ευρώ και 8 εκατ. λίτρα αντίστοιχα. Ιδρύθηκε το 1997 από τον κ. X. Γιώτη, απασχολεί 30 υπαλλήλους, ενώ η εμφιάλωση γίνεται στη μονάδα παραγωγής στη Δωδώνη Ιωαννίνων.

Με την εξαγορά αυτή ολοκληρώνεται ο χώρος δραστηριοποίησης της Perrier Vittel στην εγχώρια αγορά όπου ήδη πρωταγωνιστεί με το φυσικό μεταλλικό μερό «Κορπή» και τα άλλα διεθνή σήματα του ομίλου. Παράλληλα η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική επέκτασης της εταιρείας στον τομέα του Home & Office στην Ευρώπη, μετά την εξαγορά της Aqua Cool στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες εξαγορές στον ίδιο χώρο. H Perrier Vittel είναι η επιχείρηση εκείνη του ομίλου Nestle που ασχολείται με την αγορά του νερού κατέχοντας ηγετική θέση παγκοσμίως. Εχει παρουσία σε 160 χώρες με περισσότερες από 70 μάρκες και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η αγορά του Home & Office, η οποία στην Ευρώπη παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 30% ετησίως, εμφανίζει θετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα καθώς το μέγεθός της σήμερα υπολογίζεται σε 20 εκατ. φιάλες. H εν λόγω αγορά άρχισε να αναπτύσσεται στην Αμερική πριν από 100 χρόνια περίπου από την εταιρεία Arrowhead, η οποία σήμερα ανήκει στην Perrier Vittel. Σήμερα στις ΗΠΑ το Home & Office αποτελεί το 40% της συνολικής αγοράς του εμφιαλωμένου νερού.

Αν και προϊόντα της Nestle κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά από το 1910, η θυγατρική εταιρεία Nestle Hellas ιδρύθηκε το 1973. Σήμερα διατηρεί 5 εργοστάσια παραγωγής, απασχολώντας περί τους 800 εργαζομένους, ενώ το 80% περίπου του κύκλου εργασιών της προέρχεται από πωλήσεις προϊόντων των εργοστασίων αυτών. Σταθμός στη διαδρομή της εταιρείας στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα η εξαγορά της «Λουμίδης A.E.» το 1987. O κύκλος εργασιών της Nestle Hellas ξεπερνά τα 115 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων τα 19 δισ. δρχ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT