Σε κοινό σχήμα Lamda Development-Plias

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύσταση κοινού επιχειρηματικού σχήματος προχώρησαν η Lamda Development του ομίλου Λάτση και ο όμιλος Plias ABEE, με σκοπό την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της Π.Δ. Παπουτσάνης, στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς. H επωνυμία του φορέα αξιοποίησης του ακινήτου είναι Lamda Ακίνητα και η συμμετοχή των δύο ομίλων είναι από 50%. Προς το παρόν, μοναδικό αντικείμενο της νεοσύστατης Lamda Ακίνητα θα είναι η ανάπτυξη του ακινήτου στην Κάτω Κηφισιά, αλλά καμιά από τις δύο πλευρές δεν αποκλείει την επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες αναπτύξεις. H Lamda είχε προχωρήσει από το προηγούμενο έτος στην αγορά του οικοπέδου 20 στρεμμάτων, όπου βρίσκεται το κτίσμα, καταβάλλοντας το ποσό των 8,2 εκατ. ευρώ (2,8 δισ. δρχ.). H πιθανότερη εκδοχή ως προς την ανάπτυξή του είναι η ανέγερση κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 29.000 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του 1999, με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιείται πλέον.

Το ακίνητο της Παπουτσάνης προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της Lamda, η οποία την περίοδο αυτή κατασκευάζει σειρά κτιρίων γραφείων. Ειδικότερα, αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, γραφειακούς χώρους 4.500 τ.μ. επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι και 4.000 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σισίνη και Ηριδανού στην Αθήνα (περιοχή Hilton). Τα εν λόγω ακίνητα προβλέπεται να ολοκληρωθούν την προσεχή άνοιξη, ενώ ήδη αναζητούνται αγοραστές.

Μεταξύ των προσεχών κινήσεων του ομίλου της Lamda είναι και η συνεργασία της με τη Eurobank Properties (όπου συμμετέχει με ποσοστό 29%), στην εταιρεία επενδύσεων ακινήτων που δρομολογεί η τελευταία, με τη συμμετοχή και άλλων εταιρειών.Ν. X. Ρουσάνογλου

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT