Μέτρα αναθέρμανσης του Χρηματιστηρίου

Μέτρα αναθέρμανσης του Χρηματιστηρίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ ειρά μέτρων με στόχο την αναθέρμανση της Σοφοκλέους προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Τις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται ο συμψηφισμός θετικών και αρνητικών υπεραξιών από μετοχές και ομόλογα. Με το μέτρο του συμψηφισμού επιχειρείται εξορθολογισμός των ισολογισμών των εταιρειών και ειδικότερα στο τμήμα που αφορά την απεικόνηση των διαφόρων χρεογράφων.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα στους ισολογισμούς χρήσης καταγράφονταν υποχρεωτικά οι αρνητικές υπεραξίες, ενώ αντίθετα, δεν περιλαμβάνονταν οι θετικές, που ενδεχομένως να είχαν δημιουργηθεί. Με τη νέα νομοθεσία προωθείται ο συμψηφισμός αρνητικών και θετικών υπεραξιών, που θα απεικονίζει καλύτερα την πραγματικότητα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προωθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες και τη νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2003 των διεθνών λογιστικών προτύπων.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του θεσμού του XAA εντάσσεται και η συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την αποτελεσματικότερη θωράκιση της Σοφοκλέους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT