Υποχωρεί η συμμετοχή Κόκκαλη στην Ιντρακόμ

Υποχωρεί η συμμετοχή Κόκκαλη στην Ιντρακόμ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα κάτω από το 30% υποχώρησε η συμμετοχή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη στην Ιντρακόμ, με την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Ιντρασόφτ τη Δευτέρα. H συμμετοχή του επιχειρηματία στην εισηγμένη Ιντρακόμ A.E. που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του ομίλου, διαμορφώθηκε πλέον σε 27,26%, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής από ιδρύσεως της Ιντρακόμ.

Πριν από την απορρόφηση της Ιντρασόφτ, ο κ. Κόκκαλης ήλεγχε το 30,23% της Ιντρακόμ, ενώ σύμφωνα με την τελευταία επίσημη γνωστοποίηση του επιχειρηματία προς το XAA, στις 19-9-2001, το ποσοστό συμμετοχής του στην Ιντρακόμ ανήρχετο σε 32,63%. Πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Κόκκαλης μεταβίβασε μέσω του Χρηματιστηρίου 4 πακέτα μετοχών της Ιντρακόμ, μειώνοντας την προσωπική συμμετοχή του κατά 3,5% περίπου, από 35,18% που ήταν στις 30 Αυγούστου 2001, στα επίπεδα του 32%.

Παράλληλα ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος του Ομίλου Ιντρακόμ περιόρισε δραστικά τη συμμετοχή του και στις άλλες εισηγμένες εταιρείες του ομίλου, όπως στην Ιντρασόφτ στην οποία πριν από μερικές ημέρες και πριν από την απορρόφησή της από την Ιντρακόμ, κατείχε ποσοστό μόλις 3,43% και στην Ιντραλότ στην οποία το ποσοστό του κ. Κόκκαλη περιορίστηκε στα τέλη του 2001 σε 38,29%.

Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν, όπως είναι γνωστό, έντονη φημολογία περί επερχομένων μεγάλων ανακατατάξεων στον όμιλο και ποικίλες ερμηνείες, μηδέ εξαιρουμένης και αυτής της αποχώρησης του Σωκράτη Κόκκαλη από την Ελλάδα.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα σαφείς εξηγήσεις στο μείζον ερώτημα της αγοράς για το τι συμβαίνει στην Ιντρακόμ, συντηρεί τη φημολογία και προσδίδει μυστηριώδη υφή στα ουκ ολίγα σενάρια στα οποία «διαπλέκονται» ο κ. Κόκκαλης, τα προσωπικά του σχέδια και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αναρριχησή του στην προεδρία της Vodafone-Ρanafoκαι ακολούθως οι φήμες περί πώλησης της συμμετοχής του στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας όπως και η πρόταση που διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης για συνεργασία με τον OTE, όπως είναι φυσικό αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις και τα σενάρια και δημιούργησαν νέα ερωτήματα. Ολα αυτά βεβαίως δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις επιχειρηματικές κινήσεις του ομίλου, που το τελευταίο διάστημα τυχαίνει να αναφέρονται κατά κύριο λόγο στη θυγατρική Ιντραλότ, η οποία ανακοίνωσε χθες την υπογραφή σύμβασης στη Λατινική Αμερική με τον δημόσιο οργανισμό του Περού «Sociedad Beneficencia Publica de jaen».

Το περιεχόμενο της σύμβασης προβλέπει τη σύσταση εταιρείας με αντικείμενο την εκμετάλλευση και οργάνωση τυχερών παιχνιδιών σε όλη την επικράτεια αυτής της χώρας. H σύμβαση είναι δεκαετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης, ενώ η έναρξη λειτουργίας του οργανισμού εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του 2003.

Το έργο προβλέπει τη σταδιακή εισαγωγή παιχνιδών τύπου ΛΟΤΤΟ, ΞΥΣΤΟ, προκαθορισμένο στοίχημα, παιχνίδια τηλεοπτικών κληρώσεων, αλλά και την οργάνωση και λειτουργία του Videolotto. H διανομή θα ξεκινήσει σε 1.000 σημεία πώλησης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT